Tugay Kordon’da çöp topladı! Sendika şube başkanıyla tartıştı: “Bu belediyeyi size batırtmam”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir A.Ş.’de örgütlü olan DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi yaklaşık 23 bin işçinin başlattığı grev devam ediyor. Grev sürecinde özellikle kentin merkez ilçelerinde oluşan çöp yığınları, vatandaşların tepkisine neden oluyor. DUYURU YAPMIŞTI İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmirlilere dayanışma çağrısında bulunurken “Hep birlikte çevremizi temiz tutalım, duraklarda bekleyen hemşehrilemizle araçlarımızı paylaşmaya çalışalım. İzmir’in dayanışma kültürünü gösterelim” ifadelerini kullandı. TUGAY SAHAYA İNDİ Cemil Tugay paylaştığı mesajın ardında Kıbrıs Şehitlerinde ve Kordon’da çöp toplamaya başladı. Cemil Tugay’ı gören vatandaşlar da ona yardımcı oldu. Cemil Tugay çöp toplarken DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül geldi ve ikili arasında kısa bir diyalog yaşandı. “BU ÇÖP BURADAN KALKACAK” Tugay, Şube Başkanı Ercan Gül’e “Buraya ne yapmaya geldiniz” derken Gül, “Biz ekmeğimizi koruyoruz” dedi. Tugay, “Çöpler burada tutularak ekmek korunmaz” derken “Bu iş engellenmemeli. Grev yapan insan evine gider” dedi. Tugay, yerdeki çöpleri göstererek “Bu çöp buradan kalkacak. Bu çöp buradayken insanlar sağlıklı bir yaşam süremez. Böyle bir şey yapamazsınız. Engel olamazsınız bunu yapmaya hakkınız yok” dedi. “BELEDİYEYİ SİZE BATIRTMAYACAĞIM” Tugay’ın sözlerine cevap veren Gül, “Burada halkı, esnafı işçiye kırdırıyorsunuz” derken Tugay, “Altı aydır size belediyenin ödemeyeceği ücreti anlatıyorsunuz. Belediyeyi iflas ettirme pahasına aynı şeyleri söylüyorsunuz. Bu ülkede yaşayan çalışan başka insanların ne ücretlere çalıştığını belediyenin içinde olduğu durumu bilmiyor musunuz? İzmir’in belediyesini batırttırmayacağım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni size batırtmayacağım. Grev yapan insan evine gider” dedi. “SİZİN İŞİNİZİ BEN YAPIYORUM” İzmir’de 23 bin işçinin grevi sürerken, kentin birçok noktasında biriken çöpler tepkilere yol açtı. Başkan Cemil Tugay sahaya inerek temizlik yaptı. Alanda karşılaştığı sendika temsilcisiyle sert bir diyalog yaşandı. Gül, “Belediye başkanımız bu durumdaysa sizin önünüze açıyoruz” dedi. Tugay “Sizin işinizi ben yapıyorum burada. Bu sizin yapacağınız iş benim değil” dedi.

Geri