Trump Riyad’da ikram edilen kahveyi bakın neden içmedi?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerini kapsayan Orta Doğu turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’a geldi. Başkent Riyad’daki Melik Halid Havalimanı’nda Trump’ı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman karşıladı. Ziyaret sırasında Suudi geleneğine uygun olarak Trump’a yerel bir ikram olan baharatlı Arap kahvesi "Ghahwa" sunuldu. Ancak kahveyi içmeyi reddeden Trump, bu hareketiyle sosyal medyada gündem oldu. Suudi kültüründe misafirperverliğin önemli bir simgesi olarak kabul edilen Ghahwa’yı geri çeviren Trump’ın bu tutumu, hem diplomatik çevrelerde hem de sosyal medyada farklı yorumlara yol açtı. Trump'ın kahve içmeme nedeni ABD Başkanı Donald Trump, yıllardır hem alkol hem de kafeinli içeceklerden uzak durmasıyla biliniyor. Bu tercihin arkasında ise oldukça kişisel ve dramatik bir gerekçe yatıyor. Trump, 42 yaşında alkol bağımlılığı nedeniyle hayatını kaybeden ağabeyi Fred Trump’ın trajik ölümü sonrası bu maddelerden bilinçli olarak uzak durduğunu ifade ediyor. Trump, çeşitli dönemlerde verdiği röportajlarda bu konuyu açık yüreklilikle dile getirdi. 2015 yılında Esquire dergisine, “Hayatım boyunca ne sigara içtim ne alkol tükettim, hatta bir fincan kahve bile içmedim” diyen Trump, 2018’de yaptığı bir başka açıklamada da “Hayatımda hiç bira içmedim. Alkol kullanmadım ve bu benim ender iyi alışkanlıklarımdan biri” ifadelerini kullanmıştı. 2019 yılında Washington Post'a verdiği röportajda ise, ağabeyi Fred’in ölümünün üzerindeki etkisini şu sözlerle aktardı: “Onun yaşadıkları beni derinden etkiledi. Kendimi alkolden tamamen uzak tutmaya karar verdim.” Trump’ın bu yaklaşımı, sağlıklı yaşam arayışından çok, ailesinden gelen acı bir deneyimin sonucu olarak şekillenmiş görünüyor. Gündelik hayatında ise kahve yerine diyet kola tercih ettiği biliniyor.

Geri