Trump: Gazze'deki çocuklar çok aç görünüyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Trump: Gazze'deki çocuklar çok aç görünüyor

Gazze'de çocukların bir an önce yemeğe ve güvenliğe erişmeleri gerektiğini söyleyen Trump, "Ben olmasaydım, şu anda dünyada 6 büyük savaş olurdu" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze ile ilgili yaptığı son açıklamada tartışmalı ifadeler kullandı. Gazze'ye çok para verdik diyen Trump, "Para verdik ama kimse teşekkür etmedi" dedi.

ABD Başkanı, diğer ülkelerinde adım atmak zorunda kalacağını söyleyerek, "Çocuklar çok aç görünüyor. Hemen yemeğe ve güvenliğe erişmeleri gerek" dedi.

"BEN OLMASAYDIM 6 BÜYÜK SAVAŞ OLURDU"

Açıklamasının devamında, "Hamas'ın birkaç rehineyle ayakta kalacağını sanmıyorum. Onlar canlı kalkan" ifadelerini kullanan Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, geçen hafta ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Gazze'de Hamas'la mücadeleye farklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini söylediğini bildirdi. ABD Başkanı, "Ben olmasaydım, şu anda dünyada 6 büyük savaş olurdu" diye konuştu.

"PUTİN'E VERDİĞİM SÜREYİ AZALTIYORUM"

Trump bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Putin konusunda hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi ve ona verdiği 50 günlük süreyi azalttığını belirtti.

SİSİ'DEN TRUMP'A ÇAĞRI

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi, ABD Başkanı Donald Trump'a Gazze için çağrı yaptı. Televizyonda yayınlanan konuşmasında Sisi, Trump'a, Gazze'deki savaşı bitirmek ve abluka altındaki bölgeye insani yardımların girmesi için tüm tüm çabalarını göstermesi çağrısında bulundu. Sisi, "Trump savaşı bitirebilir" dedi.

Geri