A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzonspor ile İbrahim Erdemoğlu Lisesi arasında imzalanan iş birliği protokolü, bir süredir hazırlık aşamasındaydı. Şimdi ise proje, resmi olarak hayata geçiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bizzat katıldığı okul açılışında, projenin Türkiye’nin futbol geleceği açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da projeye koşulsuz destek vererek sürecin en büyük paydaşlarından biri oldu. Kulüp, altyapı desteği, saha imkanları ve eğitmen kadrosuyla projeye katkı sağlarken, öğrencilere yönelik oryantasyon programları ve velilere özel bilgilendirme sunumları da düzenlemeye başladı. HEDEF: Zihinsel ve Fiziksel Güçlü Sporcular Yetiştirmek Trabzonspor’un bugüne kadar birçok yetenekli sporcunun fiziksel becerilerle bir noktaya kadar geldiğini ancak mental eksiklikler nedeniyle ilerleyememesinden hareketle , bu projeyle hem akademik hem de zihinsel olarak güçlü bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Çocukların ilkokuldan itibaren yönlendirilmesi, ortaokul ve lise dönemlerinde desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığı ile birlikte ciddi altyapı çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda: • Projeye katılım sağlayacak 30 kız ve 30 erkek öğrenci alınacak, • Trabzonspor tarihinde ilk kez kadın futbol altyapısı da bu proje ile oluşturulacak, • Kız çocuklarının futbola hızlı adapte olması ve gelişmeleri için özel eğitim programları uygulanacak, • Milli takımlara oyuncu yetiştirme vizyonuyla kız öğrencilere öncelikli destek sağlanacak. YOĞUN TALEP VAR, KAYITLAR PAZARTESİ SONA ERİYOR İlginin oldukça yüksek olduğu projeye şu ana kadar 200’ün üzerinde başvuru yapıldı. Türkiye şampiyonu olan 1461 Trabzon Sebat Gençlik altyapısından da yoğun talep geliyor. Bakanlık yetkilileri ve Trabzonspor yönetimi, bu projeyi Türkiye’nin geleceğine yapılmış stratejik bir yatırım olarak görüyor. Özellikle İbrahim Erdemoğlu Lisesi’nin ortaokul bölümünün de projeye entegre edilmesi, eğitim ve sporu küçük yaşlardan itibaren iç içe sunma fırsatı tanıyor. Velilerin projeye olan ilgisi artarken, okul yönetimi yoğun kayıt süreci için hazırlıklarını sürdürüyor. Projeye kayıt için son başvuru tarihi pazartesi günü. Velilerin işlemlerini son güne bırakmamaları isteniyor.