A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde yaşanan olay, “maganda kurşunu” tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Hüseyin Halil isimli vatandaş, aracını park edip çocuklarıyla birlikte evine girdikten yalnızca dakikalar sonra silah sesi duydu. Dışarı çıktığında ise aracının sürücü camından girip koltuğa saplanan bir kurşunla karşılaştı. Halil, “Bir iki dakika daha dışarıda olsaydım belki de bu dünyada olmayacaktım” diyerek yaşadığı dehşeti anlattı. Saniyelerle gelen kurtuluş Hüseyin Halil, olay anını şu sözlerle aktardı: “Çocuklarla birlikte eve geldik. Aracımı park edip içeri girdim. Eve girişimin hemen ardından bir silah sesi duydum. Dışarı fırladım ve aracımın camının kırık olduğunu fark ettim. Kurşun, tam sürücü camından içeri girmişti. Eğer iki dakika daha geç kalsaydım, kurşun bana isabet edebilirdi.” “Magandalar artık durdurulmalı” Yaşadığı olay sonrası büyük şok yaşayan Halil, yetkililere seslendi: “Yorgun mermi geçmişte çok can aldı, az kalsın ben de aynı akıbete uğrayacaktım. Silahla eğlenmek cinayetle eşdeğerdir. Bu kişiler mutlaka bulunmalı ve caydırıcı cezalara çarptırılmalı. Artık yeter!” Jandarma soruşturma başlattı Olayın ardından Halil, durumu hemen jandarmaya bildirdi. Aracın camından içeri giren mermi incelenmek üzere alındı. Güvenlik güçleri, bölgedeki kamera kayıtlarını ve tanıkları inceleyerek kurşunun kaynağını belirlemeye çalışıyor.