"The Twilight Zone" beyaz perdeye geliyor!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Warner Bros. ve Leonardo DiCaprio’nun yapım şirketi Appian Way, 2011’den bu yana geliştirme aşamasında olan “The Twilight Zone” sinema uyarlaması için somut adımlar atmaya başladı. Bilimkurgu ve gizem türünün kült dizisinden uyarlanacak filmin yönetmen koltuğunda, son dönemde Apple TV+’ta yayımlanan “Severance” dizisiyle dikkat çeken Ben Stiller oturacak. UZUN SÜREDİR ERTELENEN PROJEYE YENİ BİR SOLUK “The Twilight Zone” filmi, yıllar boyunca birçok kez gündeme gelmiş ancak bir türlü hayata geçirilememişti. 2011’de ilk kez duyurulan projede Matt Reeves ve Joseph Kosinski gibi isimler yönetmen adayları arasında geçmiş, ancak yaratıcı ekiplerdeki değişiklikler ve stüdyo içi gelişmeler projeyi defalarca rafa kaldırmıştı. SENARYO HÂLÂ YAZIM AŞAMASINDA The InSneider’ın haberine göre Ben Stiller, yaklaşık altı aydır projeyi geliştiriyor. Film henüz “açık yazarlık” statüsünde, yani senaryo yazımı tamamlanmamış durumda. Hikâyenin yönü halen netleşmemişken, Stiller’ın bu süreçte yeni bir senaristle çalışması bekleniyor. Mevcut taslaklardan biri, bir savaş pilotunun deneysel bir ışık-ötesi roketi test ettikten sonra kendisini 125 yıl sonrasının distopik bir dünyasında bulmasını konu alıyor. Bu anlatının henüz kesinleşmediği ancak diziye özgü bilimkurgu ve felsefi sorgulamaları taşıdığı ifade ediliyor. STİLLER’IN YARATICI VİZYONU PROJEYE YÖN VERECEK Ben Stiller, daha önce “The Cable Guy”, “Tropic Thunder” ve “The Secret Life of Walter Mitty” gibi farklı türlerde filmlerle yönetmenlik deneyimi yaşamıştı. Ancak “The Twilight Zone” projesi, onun için daha karanlık ve düşünsel bir sinema yolculuğuna işaret ediyor. Stiller, Rod Serling’in orijinal serisinin büyük bir hayranı olduğunu daha önce dile getirmiş, bu dizinin “Severance” üzerindeki etkisini de vurgulamıştı. GÖSTERİM TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL Warner Bros. henüz resmi bir çekim ya da gösterim takvimi açıklamış değil. Ancak projenin yeniden gündeme alınması ve Ben Stiller gibi güçlü bir yaratıcı isimle ilerliyor olması, “The Twilight Zone”un bu kez gerçekten beyaz perdeye taşınabileceğine dair umutları artırıyor. Kaynak: beyazperde

Geri