Teyzesi enkazın altında kalan Gazzeli gencin gözyaşları yürekleri dağladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yer alan Cibaliye'ye düzenlediği hava saldırısında en az 50 Filistinli yaşamını yitirdi. Bombardımanın ardından bölge adeta harabeye dönerken, çöken binaların enkazı altında kalanlar için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yerel kaynaklar, saldırının büyük yıkıma yol açtığını ve arama kurtarma ekiplerinin kısıtlı imkanlarla çalışmak zorunda kaldığını belirtti. Saldırının hemen ardından bölgeye koşan siviller, yakınlarını enkaz altından çıkarmak için elleriyle molozları kaldırmaya çalıştı. Teyzesi çöken binanın enkazı altında kalan genç bir Gazzelinin feryadı, yaşanan insani dramı özetler nitelikteydi. Gözyaşları içinde konuşan genç, "Orada, sesini duyuyorum ama nasıl gideceğim bilmiyorum" diyerek kurtarma çalışmalarındaki yetersizliğe dikkat çekti. Cibaliye daha önce de defalarca saldırılara hedef olmuştu. Bu son saldırıyla birlikte bölgede barınma, sağlık ve güvenlik şartları neredeyse tamamen ortadan kalktı. Uluslararası toplumun sessizliği ise tepkilere neden oluyor. Gazze'de her geçen gün daha da derinleşen insani kriz, özellikle çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere sivil halkı hedef alıyor. Enkaz başında yankılanan yardım çağrıları ise hâlâ yanıtsız.

Geri