A
Admin
Yönetici
Yönetici
Erzincan’ın Tercan ilçesindeki yaylalarda arıcılık yapan üreticiler, yaz mevsiminin en yoğun dönemine girerek bal hasadına başladı. Zengin florasıyla dikkat çeken bölgede, kavurucu sıcağa rağmen özel kıyafet ve maskeleriyle kovan başına geçen arıcılar, yıl boyunca emek verdikleri ürünlerini toplamaya başladı.
Yaklaşık 500’e yakın endemik bitki türünün bulunduğu Tercan yaylalarında üretilen bal, organik yöntemlerle elde edilmesiyle öne çıkıyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarıyla bilinen Tercan balı, üreticiler için önemli bir geçim kaynağı olurken, tüketiciler tarafından da yoğun ilgi görüyor.
Arıcılar, yüksek rakımlı yaylaların sağladığı doğal ortam sayesinde kaliteli bal elde ettiklerini belirterek, bu yılki verimden umutlu olduklarını ifade etti.
İHA
Yaklaşık 500’e yakın endemik bitki türünün bulunduğu Tercan yaylalarında üretilen bal, organik yöntemlerle elde edilmesiyle öne çıkıyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından sunduğu faydalarıyla bilinen Tercan balı, üreticiler için önemli bir geçim kaynağı olurken, tüketiciler tarafından da yoğun ilgi görüyor.
Arıcılar, yüksek rakımlı yaylaların sağladığı doğal ortam sayesinde kaliteli bal elde ettiklerini belirterek, bu yılki verimden umutlu olduklarını ifade etti.
İHA