Teknoloji pazarında yeni hamle! İki dev marka sürpriz iş birliği imzası attı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Apple, iPhone modellerinde kullanılacak yeni nesil çiplerin üretimi için Samsung’un ABD’deki üretim tesisini seçti. Resmi açıklamaya göre, Teksas eyaletindeki Taylor kentinde yer alan Samsung fabrikasında üretim yapılacak. TESİSTE İLERİ DÜZEY ÇİP ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK Samsung’un Taylor’daki fabrikasında, Apple cihazlarının performansını ve enerji verimliliğini artıracak yeni nesil çipler üretilecek. Ayrıca bu fabrikada, dünya genelinde ilk kez kullanılacak ileri teknoloji bir çip üretim yöntemi devreye alınacak. APPLE’IN ABD’DEKİ YATIRIM PLANI Apple, ABD’deki üretim ve tedarik zincirini güçlendirmek amacıyla önümüzdeki dört yıl içinde 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırım, Apple’ın toplam 600 milyar dolarlık yerli üretim taahhüdünün önemli bir parçası olarak görülüyor. SAMSUNG APPLE İÇİN SENSÖR ÜRETİMİNE HAZIRLANIYOR Sektör kaynakları, Samsung’un 2026’da iPhone 18 serisinde kullanılmak üzere CMOS görüntü sensörleri (CIS) üretmeyi planladığını bildiriyor. Bu sensörlerin, üç katmanlı hibrit bağlantı teknolojisi ile yüksek görüntü kalitesi ve hızlı veri işleme imkânı sunması bekleniyor. RESMİ AÇIKLAMALAR YOK Ne Apple ne de Samsung, sensör üretimiyle ilgili iddiaları henüz resmi olarak doğrulamadı. SÖZCÜ

Geri