A
Admin
Yönetici
Yönetici
Samsung, 2nm üretim sürecindeki verimlilik sorunlarını aşmak için önemli adımlar atıyor. Şu anda %30 seviyesinde olan verimliliği, yıl sonuna kadar %70’e çıkarmayı hedefleyen şirket, bu sayede Qualcomm gibi büyük müşterilerinin siparişlerini yeniden kazanmayı amaçlıyor. İkinci nesil 2nm GAA teknolojisinin temel tasarımı tamamlanırken, üçüncü nesil SF2P+ teknolojisinin de önümüzdeki iki yıl içinde devreye alınması planlanıyor. Samsung’un 2026 başı için planladığı seri üretim hedefi ise halen geçerliliğini koruyor. Samsung, 2nm Üretiminde Verimlilik Artışını Hedefliyor Şu anda %30 olan 2nm üretim verimliliğini yıl sonuna kadar %70’e çıkarmayı planlayan Samsung, 3nm sürecindeki düşük verimlilik sorunlarının ardından önemli bir toparlanma sürecinde. Şirket, 2nm GAA teknolojisiyle yaşanan sıkıntıları aşarak üretim kapasitesini ve performansını artırmayı amaçlıyor. Qualcomm ve Büyük Müşterilerle İşbirliğini Güçlendirme Çabası Samsung, 2nm tabanlı Snapdragon 8 Elite Gen 2 çip siparişleriyle Qualcomm gibi sektör devlerini yeniden kazanmayı hedefliyor. Müşteri taleplerini karşılayabilmek için verimlilik artışının kritik öneme sahip olduğu bu süreç, Samsung’un pazar payını artırması açısından büyük önem taşıyor. İleri Teknoloji ve Gelecek Üretim Planları İkinci nesil 2nm GAA teknolojisi için temel tasarımı tamamlayan Samsung, önümüzdeki iki yıl içinde üçüncü nesil SF2P+ teknolojisini de devreye almayı planlıyor. Şirketin, 2026 başı için planladığı seri üretim hedefi halen geçerli olup, yılın ikinci yarısından itibaren üretim kapasitesinin artırılması bekleniyor. (Donanım Haber)