Teknoloji devi harekete geçti: Yatırımın maliyeti dudak uçuklattı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, teknoloji devi Apple, ABD’ye 100 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak. Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın yatırımın detaylarıyla ilgili kamuoyuna bilgi vereceği belirtilirken, Apple’ın bu hamlesinin istihdam ve üretim kapasitesine önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi. 500 MİLYAR DOLARLIK PLANIN BİR PARÇASI Apple’ın bu yatırımı, 2025 yılının ilk çeyreğinde duyurduğu ve dört yıl içerisinde 500 milyar doları aşması beklenen büyük yatırım programının bir parçası. Michigan, Teksas, Kaliforniya, Arizona, Nevada, Iowa, Oregon, Kuzey Karolina ve Washington gibi eyaletlerdeki Apple ekipleri ve tesisleri genişletilecek. YAPAY ZEKA VE ÜRETİM AKADEMİSİ GÜNDEMDE Şirketin planları arasında Teksas’ta yeni bir fabrika kurulması, ABD İleri Üretim Fonu’nun iki katına çıkarılması, bir üretim akademisinin kurulması ve yapay zeka ile silikon mühendisliğine yapılan yatırımların hızlandırılması yer alıyor. Bu büyük yatırım, Apple’ın Apple Intelligence altyapısı, veri merkezleri ve Apple TV+ prodüksiyonlarını da kapsayacak şekilde geniş bir alanı içeriyor. SÖZCÜ

Geri