A
Admin
Yönetici
Yönetici
Havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin en önemli etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, bu yıl da teknoloji meraklıları için heyecan verici bir yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmasına başvurular sürerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği bu yarışma, dijital teknolojilerin sanayi üretim süreçlerinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Yarışmanın Amacı: Dijitalleşme ve Verimlilik Artışı Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması'nın temel hedefi, sanayi üretim süreçlerini dijital teknolojilerle daha verimli hale getirmek. Yarışma kapsamında üretimden tedarike, pazarlamadan lojistiğe kadar birçok alanda dijitalleşmenin sağladığı faydalar gözler önüne serilecek. Bu sayede verimlilik, hız, kalite ve esneklik artışının yanı sıra Türkiye'nin küresel rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Ayrıca, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesine yönelik projeler teşvik ediliyor. Yarışma, dijital teknolojilerin sanayinin her aşamasına entegre edilmesini sağlayarak daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretim yapısının temellerini atmayı amaçlıyor. Yarışmanın Odak Konusu: Otonom Güdümlü Robotlar Bu yılki yarışmanın özel odak konusu ise endüstriyel robot teknolojileri. Fabrika içi lojistikte ve depolarda kullanılabilecek, belirli yükleri taşıyabilen ve otonom şekilde hareket eden güdümlü robotlar üzerine geliştirilmiş yenilikçi çözümler bekleniyor. Katılımcıların, bu alandaki teknolojileri daha da ileriye taşıyacak projelerle yarışmaya katılmaları isteniyor. Bu proje ile sanayi süreçlerinde kullanılan robot teknolojilerinin etkinliği artırılarak, iş gücü verimliliği yükseltilmeyi hedefleniyor. Katılımcılar İçin Kategoriler ve Yarışma Süreci Yarışma, katılımcıların eğitim seviyelerine göre iki ayrı kategoride düzenleniyor: Temel seviye ve ileri seviye. Yarışmaya başvuranlar, ilk olarak teknik yeterlilik formunu dolduracak, ardından proje detay raporu ve hareket/kabiliyet videosu aşamalarını geçerek finale çıkma şansını elde edebilecekler. Bu süreçte katılımcıların projeleri, gerek teknik yeterlilik, gerekse yenilikçi bakış açıları açısından değerlendirilecek. Başvuru Detayları ve Son Başvuru Tarihi Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması'na başvurular 16 Mayıs'a kadar devam edecek. Yarışmaya, Türkiye'de ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ile mezunlar katılabiliyor. Başvurular, en az 3, en fazla 15 kişilik takımlar halinde yapılabiliyor. Katılımcıların projeleri, yarışmanın belirlediği kurallara uygun şekilde hazırlanarak değerlendirilecek. Ödüller: Katılımcılar İçin Büyük Fırsatlar Yarışmada başarı elde eden katılımcılar, para ödülleriyle ödüllendirilecek. Temel seviye kategorisinin birincisi 150 bin lira, ikincisi 120 bin lira ve üçüncüsü 100 bin lira ödül kazanacak. İleri seviye kategorisinin birincisi ise 200 bin lira, ikincisi 150 bin lira ve üçüncüsü 120 bin lira ödül alacak. Bu ödüller, katılımcıların teknoloji geliştirme süreçlerine katkı sağlayan önemli bir motivasyon kaynağı oluşturuyor. Yarışmaya Katılmak İçin Hızlı Davranın Son başvuru tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, teknoloji tutkunları ve mühendislik öğrencileri için büyük bir fırsat doğmuş durumda. Hem dijital teknolojilerin gelişmesine katkı sağlamak hem de ödüller kazanmak isteyen genç mühendisler ve girişimciler, başvurularını 16 Mayıs’a kadar tamamlayabilirler.