Tarihin en iyisiyle yarış: Russell’ın itirafı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
2021 sonunda Valtteri Bottas’ın yerine Mercedes’e transfer edilen George Russell, üç yıllık Williams tecrübesinin ardından kariyerinde önemli bir adım attı. Ancak bu, aynı zamanda yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile aynı takımda yarışmak anlamına geliyordu. Russell, bu durumun ilk etapta kendisini psikolojik olarak yorduğunu itiraf etti:

“Her zaman hızlı olduğuma inandım ama en iyisine karşı yarışmadan gerçeği bilemezsiniz. Onun takımına adım atıyordum, 10 yıldır etrafında kurulu bir ekibin içine giriyordum.”

PSİKOLOJİK HAZIRLIK VE STRATEJİ

Mercedes’e imza attıktan sonra yaşadığı kaygılar üzerine psikoloğuyla önemli bir konuşma yaptığını anlatan Russell, şunları söyledi:

“Bana, piste çıktığımda kimin yanımda olduğunun önemsiz olduğunu söyledi. Karşı garajda ister yedi kez dünya şampiyonu, ister bir çaylak olsun ya da kimse olmasın, kontrol tamamen bende olmalıydı. Bu yaklaşım, üzerimdeki baskıyı hafifletti.”

HAMILTON’LA YARIŞ VE KABULLENME

Psikoloğunun yönlendirmesiyle Russell, Hamilton’ı her yarışta geçemeyeceğini kabullenmesi gerektiğini fark etti:

“Eğer onu %55 oranında geçersem bu olağanüstü bir başarı olurdu. Geriye kalan %45’te geride kalmam çok normaldi. Çünkü karşınızda tarihin en iyisi var.”

SONUÇLAR VE LİDERLİK

Russell, 2022 ve 2024 sezonlarında Hamilton’dan daha fazla puan toplayarak bu psikolojik hazırlığın meyvelerini aldı. Mercedes için bu dönem zor geçti; yer etkili araçların gelişiyle birlikte takım zirveden uzaklaştı. Russell yine de dört yarış kazanmayı başardı ve 2025’te Hamilton’un Ferrari’ye geçmesiyle Mercedes’in lider pilotu oldu.

Russell, Mercedes’teki ilk sezonunu şu sözlerle özetledi:

“Geçmişte Lewis’i yenen herkes dünya şampiyonu olmuştu. Bu yüzden ben de eğer onu geçersem, bunun bana dünya şampiyonluğunu getireceğine inanıyordum. Elbette asıl hedefim hep şampiyonluktu, ama kafamda bu ikisi birbirine bağlıydı.”

MOTORSPORT

Geri