Tansiyonu düşüren doğal güç: Günde bir yudum yeterli!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İngiltere’nin Exeter Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, pancar suyunun yüksek tansiyon üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Araştırmada yer alan bilim insanları, pancar suyunun sadece birkaç yudumla tansiyonu dengeleyebileceğini, damar sağlığını iyileştirebileceğini ve vücuttaki iltihabı azaltabileceğini açıkladı. DOĞAL NİTRAT KAYNAĞI Araştırma sonuçlarına göre pancar, yüksek oranda doğal nitrat içeriyor. Bu nitratlar vücuda alındığında nitrik okside dönüşerek damarların genişlemesini sağlıyor ve bu da kan basıncını düşürüyor. Böylece tansiyon seviyeleri daha dengeli hale geliyor. AĞIZ SAĞLIĞINA DA KATKISI VAR Pancar suyunun yalnızca kalp ve damar sistemi üzerinde değil, ağız sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu belirlendi. Araştırmayı yürüten ekipten Profesör Andy Jones, “Nitrat bakımından zengin besinler ağız mikrobiyotasını değiştirerek yaşlı bireylerde iltihabı azaltıyor, kan basıncını düşürüyor. Bu da kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlıyor” dedi. HİPERTANSİYON ORANI YAŞLA ARTIYOR Araştırmada, 20 ila 40 yaş arasındaki bireylerin yaklaşık %10’unda hipertansiyon tespit edildiği, 50 ila 60 yaş arasında ise bu oranın %50’ye kadar çıktığı kaydedildi. Uzmanlara göre yüksek tansiyonla mücadelede sadece ilaç tedavisi değil, yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi de büyük önem taşıyor. DÜZENLİ TÜKETİM TAVSİYE EDİLİYOR Uzmanlar, pancar suyunun düzenli ve ölçülü şekilde tüketildiğinde damar sistemini koruyabileceğini ve tansiyon seviyesinin dengelenmesine katkı sağlayabileceğini belirtiyor. Günde birkaç yudum pancar suyu tüketiminin bile etkili olabileceği ifade ediliyor. ALTERNATİF TEDAVİLERE DESTEK Araştırma sonuçları, hipertansiyonla mücadelede pahalı tedavilere başvurmadan da etkili yöntemlerin mümkün olduğunu gösterdi. Pancar suyu gibi doğal kaynakların beslenme düzenine eklenmesi, tansiyon kontrolünü destekleyebilir. CNN

Geri