Takdir- Teşekkür belgesi kaç puana alınır? | Takdir- Teşekkür belgesi hesaplaması nasıl yapılır?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Okul döneminin son haftalarına girilirken öğrenciler ve veliler karne notlarının yanı sıra takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını da merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre öğrencilerin dönem sonu not ortalamaları, başarı belgelerinin ana ölçütünü oluşturuyor. Peki, 2025 yılı itibarıyla takdir ve teşekkür belgeleri hangi ortalama ile veriliyor, hesaplama nasıl yapılıyor? Takdir – Teşekkür Belgesi Kaç Puanla Alınır? Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre: Teşekkür Belgesi: Öğrencinin yıl sonu ağırlıklı not ortalaması 70,00 ile 84,99 arasında ise verilir. Takdir Belgesi: Yıl sonu ağırlıklı ortalaması 85,00 ve üzeri olan öğrencilere verilir. Bu belgeler, yalnızca akademik başarıyı değil aynı zamanda disiplin durumunu da dikkate alır. Davranış notu zayıf olan öğrenciler, not ortalaması uygun olsa bile belge alamazlar. Takdir – Teşekkür Nasıl Hesaplanır? Öğrencilerin başarı belgeleri şu adımlarla hesaplanır: Yıl Sonu Notları Belirlenir: Tüm derslerden alınan notlar sene sonunda netleşir. Derslerin Haftalık Saatleri Göz Önüne Alınır: Her dersin haftalık ders saati kadar ağırlığı vardır. Ağırlıklı Notlar Hesaplanır: Her dersin yıl sonu notu ile haftalık saati çarpılır. Toplam Ağırlıklı Puan ve Ders Saati Toplanır: Tüm derslerin ağırlıklı puanları toplanır, haftalık toplam ders saatine bölünür. Ortalama Bulunur: Elde edilen ortalama puana göre belge belirlenir. KAYNAK: NTV

Geri