A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kayserispor'un 2020 yılında oluşan ve faiziyle birlikte toplam 69 milyon TL’ye ulaşan vergi borcu nedeniyle dönemin kulüp başkanı Berna Gözbaşı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında haciz işlemi başlatıldı. Söz konusu borç nedeniyle eski yöneticilere ait banka hesapları ve gayrimenkullerde işlem uygulandı. BAŞKAN VE 16 YÖNETİCİNİN MAL VARLIKLARINA BLOKE Haciz işlemleri, Kayseri Mimarsinan Vergi Dairesi tarafından yürütüldü. Vergi dairesi, 2020 yılında kulüp yönetiminde yer alan Berna Gözbaşı ile birlikte 16 yönetim kurulu üyesinin hem taşınır hem de taşınmaz mal varlıklarına bloke koydu. Aynı zamanda, bu kişilerin banka hesaplarına da erişim kısıtlaması getirildi. KULÜP BORCUNDAN YÖNETİM KİŞİSEL OLARAK SORUMLU TUTULDU Yapılan işlem, 2020 yılına ait vergi borcunun tahsil edilememesi üzerine yürürlüğe alındı. İlgili dönemde kulüp yönetiminde bulunan isimler, kulüp adına oluşan bu borçtan şahsen sorumlu tutuldu. Söz konusu vergi yükümlülüğü nedeniyle kamu alacaklarının tahsili için yasal yollara başvuruldu. İŞLEMİN DETAYLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILMADI Haciz işleminin teknik detayları ve hangi mal varlıklarının bloke edildiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak haciz kapsamına giren varlıkların Kayseri Vergi Dairesi yetkililerince kayıt altına alındığı öğrenildi. KULÜP TARAFINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ Gelişme sonrası Kayserispor kulübü tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, eski başkan Berna Gözbaşı ve diğer yöneticilerin süreçle ilgili hukuki girişimlerde bulunup bulunmayacağı da netlik kazanmadı. HABERTÜRK