Sözleşmeli öğretmenler için atama tarihi açıklandı mı? Başvurular nasıl yapılacak? İşte Takvim

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “2025 Ağustos Her İkisi de Sözleşmeli Personel Mevzuatına Tabi Olarak Görev Yapan Öğretmen Eşlerin Aile Birlikteliğine Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu” yayımlandı. Duyuru, farklı illerde görev yapan öğretmen eşlerin aile bütünlüğünü sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek yer değiştirme işlemlerine ilişkin detayları içeriyor.

Öğretmen (1)-1

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenler ile 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan her ikisi de 30 Eylül 2025 itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini tamamlamayan ve farklı illerde görev yapan öğretmenler bu kapsama giriyor.

BAŞVURU TAKVİMİ BELLİ OLDU

Duyuruya göre, başvurular 18-22 Ağustos 2025 tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 26 Ağustos 2025 tarihinde yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak. Bu yöntem dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

BİLGİLERİN DOĞRULUĞU KONTROL EDİLECEK

Başvuru yapacak öğretmenler, Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı ve hizmet süresi gibi bilgilerini başvuru öncesinde MEBBİS e-Personel Modülü üzerinden kontrol edecek. Eksik veya hatalı bilgilerin düzeltilmesi için eğitim kurumu veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine belge ile başvurulması gerekiyor.

NTV

Geri