Sosyal medya fenomenleri…

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Facebook, Instagram, X, Youtube, WhatsApp, Telegram ve son zamanların en çok konuşulan sosyal medya platformu Tik-Tok! Bu mecraları aslında güzel işler yapmak için, kullanırsanız bulunmaz bir nimet! Şöyle ki, el emeği bir işinizi tanıtmak, çıkardığınız kitabın geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak, yeni yaptığınız albüm ile tanınmak, yaptığınız yemekleri, sattığınız ürünleri pazarlamak gibi gibi sosyal medyanın nimetlerini sıralamak mümkündür. Bu gibi güzel işler için kullanıldığında, büyük bir nimet olan sosyal medya, karı veya koca bulmak için kullanıldığı zaman, çocuk istismarları yapıldığı zaman, yanlış amaçlara hizmet ettiği zaman, tam bir zillet olabiliyor. Benim Tik-Tok hesabım yok, ondan eksik kaldım, ama hesap açmadan da takip edilebilen bir mecra olduğu için arada böyle haberlerde falan gündem oldukça, göz atıyordum. Tik-Tok aslında en hızlı yayılım sağlayan bir sosyal mecra, çünkü neredeyse gençlerin tamamı orada! Ben şöyle bir baktım aklım pek ermedi, benim jenerasyona uygun bir platform olmadığını anladım, çözemedim, aslında çözmek için kafa yormadım, desem daha doğru olur. Gündüz kuşağı yayınlarında adı sıkça geçen bu sosyal medya platformunda neler dönüyor diye arada bakıyorum işte öylesine... Karısını zil takıp oynatan mı ararsınız? Sağını, solunu açarak para kazanan mı? Yoksa cinsiyet değiştirip, absürt paylaşımlar yaparak, gençlere kötü örnek olup, sapkınlığa yöneltenleri mi? Bu mecrada maalesef, ne ararsanız hepsi var. Kocasını bırakıp, başka kocaya kaçan. Karısını terk edip, başka kadına giden yani bu mecrada yok yok! Benim bugün özellikle kaleme almak istediğim konu ise, cinsiyet değişikliği konusuna vurgu yapmak olacak! Herkesin kişisel tercihlerine sonuna kadar saygı duyduğumu öncelikle belirtmek isterim. Kişi kendisini nasıl mutlu hissediyor ise öyle yaşıyor. Buna diyecek çok sözümüz yok! Fakat ben şuna kızıyorum. Allah seni kadın yaratmış, yâda erkek, kaşını, gözünü, burnunu özene, bezene yaratmış, çok şükür. Elin ayağında sağlam. Sen böyle bir değişime girdiğin zaman şunu hiç düşünüyor musun? Sadece merak ettiğim için sormak istiyorum? Cenabı hakkın yarattığını değiştirirken, ileride pişman olabileceğin hiç aklına gelmiyor mu? Sakın yanlış anlaşılmasın, benim amacım burada kimseyi, rencide etmek, üzmek kırmak değildir asla! İsim isim kimseyi rencide edecek te değilim. Sosyal medya fenomenleri deyince aklınıza ilk gelen isimleri anladınız siz zaten. Hepinizin birer ana kuzusu olduğunuzun bilinci ile kelimelerimi itinalı bir şekilde yazmaya gayret ediyorum. İncitici üslup olurda kırılmanıza sebep olursam da çok üzülürüm. Beni bu durumdan rahatsız eden şeyler ise, bu gibi yaşantıları gençlerin gözlerine sokarak, onlara kötü örnek olunması ve o yola meyil ettirilmesinden sebep, bu yazıyı yazmak istedim. Kolay yoldan para kazanmak olarak görüyorlar sizin yaşantılarınızı… Madalyonun diğer zor yüzü hep size dönük, sosyal medyaya yansıyan tarafınız ise hep renkli, eğlenceli ve bol paralı, hal böyle olunca doğal olarak çocuklar, gençler bu durumlardan olumsuz yönde etkileniyorlar. Başta da söylediğim gibi kişisel tercihleriniz kimseyi bağlamaz, ama sizler artık kamuya mal olmuş bireyler olduğunuz için, naçizane rahatsız olduğum bu konuya dikkat çekmek istedim. Yaşantınızı herkese ilan etmek yerine, kendi kabuğunuzda, dilediğiniz gibi yaşama hakkına sahipsiniz, zaten bununda bilincindesiniz, fakat sizden ricam, lütfen kişisel tercihleriniz ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kötü örnek teşkil edecek davranışlarınızdan kaçının! Tamam, onlar izlerken, sizler o videoları çekerken eğleniyor olabilirsiniz, ama verdiğiniz zararların da, farkına varmanızı rica ediyorum. Bu olayları görüp, duyarsız kalmak istemedim. Saygıyla…

Geri