Skal Türkiye’de tarihi bir ilk: Başkanlık koltuğu ilk kez İzmir’e emanet

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Uluslararası Turizm Sivil Toplum Örgütü SKAL’ın 2025–2026 dönemi Türkiye Başkanlığına ilk kez İzmir’den bir temsilci seçildi. İstanbul’da gerçekleştirilen Seçimli Genel Kurul’da İzmir Skal Kulübü üyesi, Vispo Travel kurucusu ve İzmir Kent Konseyi Turizm Grubu Kurucusu Emre Gezgin, oy birliğiyle USDF Başkanı oldu. Bu gelişme, İzmir turizmi adına tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçti. YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ Marmara Skal Kulübü’nün ev sahipliğinde İstanbul’daki Novotel Zeytinburnu Hotel’de yapılan seçimlerde, 76 delegenin oy kullandığı Genel Kurul sonucunda 2025–2026 dönemi USDF Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Cüneyt Kuru (Başkan Yardımcısı – SI Antalya, Anex Group) Akın Okyay (Genel Sekreter – SI Ankara, Petrokent Turizm) Cem Eraydın (Sayman – SI Troy) Ayşe Önen (Üye – SI İstanbul) Ufuk Özkaratay (Üye – SI Eskişehir, Ufkunes Turizm) Güner Güney (Üye – SI İzmir, Ramada Encore İzmir) EMRE GEZGİN: “BU GÖREV İZMİR’İN GURURUDUR” Turizmde 35 yıla yaklaşan tecrübesiyle tanınan Emre Gezgin, başkanlık konuşmasında Skal kardeşliği ve dayanışmasının altını çizdi. Federasyonun ilk İzmirli başkanı olarak seçilmenin gururunu yaşadığını belirten Gezgin, daha önce üstlendiği Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevleri sırasında edindiği birikimlerle turizm camiasına katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Yeni başkan, her yıl farklı bir bölgede Skal Euroasia Kongresi düzenlemeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu projeyle Türkiye'nin uluslararası turizm arenasındaki tanıtımının sürdürülebilir hale gelmesi amaçlanıyor. Ayrıca “Turizmde Etik” teması etrafında Türkiye çapında kulüplerin çeşitli projeler hayata geçirmesi hedefleniyor. “SKAL BİR KİTAP OLSA, KAPAĞINDA KARDEŞLİK YAZARDI” Gezgin, yönetim anlayışlarını şu sözlerle özetledi: “Skal bir kitap olsa, kapağında ‘turizmde evrensel kardeşlik, dostluk ve dayanışma’ yazardı.” Yeni dönemde üyelik, sponsorluk ve tanıtım üçgeninin yeniden yapılandırılacağını, Avrupa Birliği fonlarının etkin kullanımıyla kulüplerin daha fazla katma değer üreteceğini vurguladı. GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANI ATAMERİÇ’TEN TEŞEKKÜR Görevini devreden Orhon Atameriç, Skal Dünya Kongresi’nin İzmir’de gerçekleşmesini sağlayarak önemli bir başarıya imza attığını dile getirdi. Özellikle deprem sonrası yardımlar ve Mezopotamya Skal Kulübü’nün kurulması gibi faaliyetlerle dolu bir dönem geçirdiklerini ifade etti. SKAL ULUSLARARASI YÖNETİMİNDEN DESTEK Skal International Türkiye Direktörü Deniz Anapa ve Skal International İkinci Başkanı Andres Hayes, yeniden yapılandırma vizyonuna dikkat çekerek yeni yönetime destek çağrısında bulundu. İzmir’deki kongrenin ardından Türkiye'nin Skal için stratejik önemini vurguladılar. GALA GECESİNDE BİRLİK MESAJI Geleneksel "Zincir Değişim Töreni" ve ardından düzenlenen gala yemeğinde, “sağlık, kardeşlik, dostluk, uzun ömür” dilekleriyle yeni dönem kutlandı. İzmir’den çıkan bu başarı öyküsü, Skal camiasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirildi.

Geri