A
Admin
Yönetici
Yönetici
Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Trabzon’un Şalpazarı ilçesi doğaseverlere ev sahipliği yaptı. Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) öncülüğünde düzenlenen doğa yürüyüşü ve kamp etkinliğinde katılımcılar, baharın tüm canlılığıyla doğayı keşfetti. Doğa yürüyüşüne Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş de katılarak etkinliğe destek verdi. Sporcular, mor renkte açan komar ve sarı tonlardaki zifin çiçekleri arasında yürüyüş yaparken, rehber Muhammet Kekeç eşliğinde bölgedeki şelaleleri de görme şansı yakaladı. ŞAHİNTEPESİ’NDE KAMP KEYFİ Gümüşhane’den araçlarla gelen 18 sporcu, gün sonunda çadırlarını Şahintepesi Bayraktepe mevkiine kurdu. Katılımcılar burada eşsiz bir doğa manzarasına karşı kamp yaparak hem doğayla iç içe zaman geçirdi hem de bölge halkının misafirperverliğiyle unutulmaz anılar biriktirdi. SİS DAĞI’NDA MİNİ YÜRÜYÜŞ Etkinliğin dönüş yolunda, katılımcılar Karadeniz’in simgelerinden biri olan Sis Dağı’na da uğrayarak kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu yürüyüş, doğayla baş başa geçen günün huzur dolu bir finali oldu. "BU ANLAMLI VE GÜZEL YÜRÜYÜŞLERE HERKESİ DAVET EDİYORUZ" Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, etkinlikle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Şalpazarı Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğimiz (GÜDAK) üyeleriyle birlikte İnişdibi mevkimizden Bayraktepe’ye doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşte hem doğamızı gördük hem doğamızı dernek üyelerimize tanıtmış olduk, hem de bölgemizi tanıtmış olduk. Bu anlamlı ve güzel yürüyüşlere herkesi davet ediyoruz. Biz farklı etkinlikler de yapıyoruz. Şenliklerimiz doğayı tanıtma anlamında öncüler. Bölgemizin tanıtımı için bu tür doğa yürüyüşleri bir vesile oluyor. Ben öncelikle dernek başkanımıza ve dernek üyelerimize bizlere eşlik ettikleri için teşekkür ediyorum. İlçemizin doğal güzelliklerini hem görmek hem tanımak hem de buradaki vatandaşlarımızla sohbet etmek, yöresel yiyeceklerimizi, içeceklerimizi tatmak, deneyimlemek için herkesi buraya bekliyorum.” "DOĞAYLA İÇ İÇE BİR ORTAMDA YEŞİLİN HER TONUYLA KARŞILAŞTIK" Etkinliğe katılan sporculardan Nusret Bulut ise izlenimlerini şu sözlerle paylaştı: “Bu hafta Gençlik Haftası münasebetiyle Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü eşliğinde güzel bir kamp etkinliği gerçekleştirdik. Önce Şalpazarı, Şahintepesi Bayraktepe mevkiinde kampımızı yaptık. Daha sonra Sis Dağına yürüyüşler gerçekleştirdik. Çok keyifliydi gerçekten. Doğayla iç içe bir ortamda yeşilin her tonuyla karşılaştık. Renk renk çiçekler bir renk cümbüşü içerisinde. Katılımcıların hepsi de zannediyorum en az benim kadar keyif almıştır. Bu münasebetle Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanımız Mustafa Akbulut’a, bizlere Şalpazarı’nda ikramlarda bulunan misafirperverliğinden dolayı Kaymakamımız Sayın Semih Memiş’e ve yerli halka ilgi alakaları ikramlarından dolayı çok teşekkür ederiz.” (İHA)