A
Admin
Yönetici
Yönetici
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, sınav dönemine yaklaşan öğrencilere moral ve motivasyon kazandıracak örnek bir projeye imza attı. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile üniversiteye hazırlık sürecindeki Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) için ter döken gençlere, son beş yılın çıkmış sorularını içeren kaynak kitaplar ücretsiz olarak dağıtılacak. Dağıtım 20 Mayıs’ta Başlıyor Balçova Belediyesi, ilçede bu yıl sınava girecek öğrenci sayılarını belirledikten sonra hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilere dağıtılacak yardımcı kaynaklar, 20 Mayıs 2025 Salı gününden itibaren belediye hizmet binasında hazır olacak. Öğrenciler, bu kitapları öğrenci kimliklerini göstererek temin edebilecek. Bu uygulama ile öğrencilerin sınav hazırlık sürecinde kaliteli ve güvenilir içeriklere kolayca ulaşmaları hedefleniyor. Başkan Yiğit: “Eğitime katkı bizim görevimiz” Belediye olarak eğitime her koşulda destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Onur Yiğit, öğrencilerin azmi ve kararlılığının her türlü takdiri hak ettiğini söyledi. Öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, “Sizler bizim gurur kaynağımızsınız. Eğitim yolculuğunuzda yanınızda olabilmek bizler için çok kıymetli. Sınav sürecinde karşılaşabileceğiniz zorluklar karşısında yılmayın. Bu bir yarış değil, kendinizi ifade etme fırsatıdır. Siz yeter ki inanın, biz size güveniyoruz” ifadelerini kullandı. Gençlerin Geleceğine Yatırım Balçova Belediyesi'nin bu anlamlı adımı, yalnızca kitap desteğiyle sınırlı kalmayıp aynı zamanda öğrencilere manevi destek sunmayı da amaçlıyor. Öğrencilerin sınavlara daha hazırlıklı ve kendine güvenen bir şekilde girmesi hedeflenirken, yerel yönetimin eğitime olan duyarlılığı da bir kez daha gözler önüne seriliyor. Eğitim alanında atılan bu adım, gençlerin geleceğine yapılan en değerli yatırımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Kaynak: Bülten