A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir’in köklü futbol kulüplerinden Altay’da son günlerde yaşanan gelişmeler, kulüp camiasında hareketliliğe neden oldu. Siyah-beyazlı ekipte başkanlık için adaylığını açıklayan Sinan Kanlı, genel kurul çağrısı için gerekli imzaları toplayarak resmi süreci başlattı. TARAFTARLARIN TEPKİSİYLE HAREKETE GEÇİLDİ Altay'da mevcut başkan Prof. Dr. Yüksel Gürüz ve yönetimine karşı bir süredir tepkili olan taraftarlar, yönetimin istifasını talep ediyordu. Ancak Başkan Gürüz, görevine devam edeceğini belirten bir açıklama yaparak, "bir yere gitmeyeceğini" duyurdu. Bu açıklamanın ardından başkan adayı Sinan Kanlı ve ekibi, kulüp tüzüğüne dayanarak genel kurul çağrısı için imza kampanyası başlattı. YÜZDE 20'LİK EŞİK AŞILDI, İMZALAR TESLİM EDİLDİ Kulüp üyelerinden noter kanalıyla genel kurul talebi için imza toplamaya başlayan Kanlı, üyelerin yüzde 20’sinin imzasını almayı başardı. Toplanan imzalar, Altay Spor Kulübü'nün Gaziemir'deki Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ne gidilerek kulüp yetkililerine resmi olarak teslim edildi. SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Başkan adayı Sinan Kanlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada imzaları teslim ettiklerini duyurdu. Açıklamasında sürecin peşini bırakmayacaklarını belirten Kanlı, şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz günlerde söz verdiğim gibi emanetiniz olan kıymetli imzalarınızı kulübümüzün Gaziemir Vali Kutlu Aktaş tesislerine giderek bizzat teslim ettim. Bundan sonraki süreçte daha fazla zaman kaybedilmemesi için sürecin yakından takipçisi olacağım. Ayrıca tesislerimizde 2025-2026 futbol sezonu için çalışmalarına devam eden profesyonel futbol takımımız ve teknik ekibimizle bir araya gelme ve baklava takdim ederek hoş sohbet etme fırsatımız oldu. Bu vesileyle Profesyonel futbol takımımıza ve teknik ekibimize çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum." TESİSLERDE TAKIMA MORAL ZİYARETİ İmza tesliminin ardından Sinan Kanlı, Altay'ın profesyonel futbol takımı ve teknik ekibiyle de bir araya geldi. Ziyarette takım çalışanlarına baklava ikram eden Kanlı, teknik ekibe ve futbolculara yeni sezon için başarı dileklerinde bulundu. SONRAKİ ADIM MERAKLA BEKLENİYOR İmzaların teslim edilmesiyle birlikte Altay’da gözler, kulüp yönetiminin atacağı adımlara çevrildi. Tüzük gereği imza oranının yüzde 20’yi geçmesi halinde genel kurul sürecinin başlaması gerekiyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.