A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde İPA Başkanı Buğra Gökce'nin nikahına katıldı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Özel daha sonra cezaevi önünde açıklama yaptı. Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle: "Hani derler ya 'hayırlı bir iş için geldik' diye. Ama bu hayırlı işi bu uğursuz mekanda yapmak zorunda kaldık. Dün akşam 12'ye 10 kala aileden sadece 2 kişi, genel başkana ve milletvekillerine izin yok dediler. Bugün sabah 7 buçuk itibarıyla, hangi akıl egemen olduysa bu kadarına da şükrediyoruz. Hiç olmazsa AKP içerisinde gitmiş bir şey söylemiş bu sabah bildirildi. Bu kısıma emeği olan kişiye, kişilere teşekkür ederiz. Hiç olmazsa aile tanık olabildi. Bizi teslim alamazlar. Zulümlerinde, gelin hanımın, ailelerin, evlatların gözyaşlarında boğulacaklar. Ahlaki, vicdani üstünlük bizde. Psikolojik üstünlük bizde. Bugün akşam Esenler'de, cumartesi Düzce gibi zor bir meydanda görün bakalım üstünlük kimdeymiş. 2002 yılında AKP uğradığı mağduriyeti çoğunluk enerjisine çevirerek bunu başarmıştı. Şu an Ekrem İmamoğlu 7 metrelik hücrede büyük bir moralle duruyor. Onu içeri tutanlar yerin 7 kat dibindeler. Bedenin hapsolması değil vicdanın hapsolması, vicdanlarda hapse düşmek önemli. Biz vicdanlarda dışarıdayız. Elbette bu zulüm son bulacak ve arkadaşlarımız alınları açık, başları dik dışarı çıkacaklar. Kadriye Hanım'ı ziyaret ettim. Şunu söylüyor; 'O telefon bir suç aleti olsaydı, ben de delili gizleme ve karartma niyetinde olsaydım yıllar önce bilgi işleme vermek yerine denize atsaydım şimdi oğlumun yanındaydım' diyor.