A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların gündeminde bayram ikramiyesi yer alıyor. Ramazan Bayramı öncesinde 4 bin TL’ye yükseltilen ikramiyelerin ardından gözler, Kurban Bayramı için belirlenen ödeme takvimine çevrildi. Peki, dul ve yetim bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak? Ödemeler ayın kaçında hesaplara geçecek? İşte merak edilen detaylar. DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? 2025 yılı Kurban Bayramı, 6 Haziran Perşembe günü başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan ödeme takvimi doğrultusunda, emekliler ile dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara bayram ikramiyelerinin 2 Haziran 2025 Pazartesi günü itibarıyla yatırılması bekleniyor. Ödemeler, tahsis numarasının son rakamına göre sıralı şekilde yapılacak. Resmî açıklamanın kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılması öngörülüyor. DUL VE YETİM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK? Ramazan Bayramı öncesinde 4 bin TL’ye çıkarılan bayram ikramiyeleri, Kurban Bayramı için de aynı tutarda, yani 4.000 TL olarak ödenecek. Ancak dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine, bu ikramiye hisseleri oranında verilecek. KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK? SGK’nın belirlediği kapsam dahilinde, bayram ikramiyesi alabilecek gruplar şu şekilde sıralanıyor: Emekli aylığı alanlar (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) Yaşlılık aylığı alanlar Vazife malullüğü aylığı alanlar Malullük aylığı alanlar Ölüm aylığı alanlar Sürekli iş göremezlik geliri alanlar Ölüm geliri alanlar Şehit yakınları Gaziler ve muharip gaziler Güvenlik korucuları Terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri Şampiyon sporcular Bu kişilere ödemeler, SGK’nın belirleyeceği takvime göre yapılacak. ÖDEMELER HANGİ HESAPLARA YATIRILACAK? Bayram ikramiyesi ödemeleri, hak sahiplerinin SGK sisteminde kayıtlı banka hesaplarına yatırılacak. Banka hesabı tanımlı olmayan kişilerin PTT üzerinden ödeme alması sağlanacak. Ödemeler, Ramazan Bayramı'ndaki düzene benzer şekilde gerçekleşecek. (HÜRRİYET)