A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk müziğinin simge isimlerinden Sezen Aksu, 13 Temmuz 1954 tarihinde Denizli’nin Sarayköy ilçesinde doğdu. Annesi fen bilgisi öğretmeni Şehriban Hanım, babası matematik öğretmeni Sami Bey’dir. Sezen Aksu, 3 yaşına kadar Denizli’de yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte İzmir’e taşındı. “KALBİM EGE’DE KALDI” DİYECEĞİ ŞEHRE GÖÇ İzmir’e taşınmaları, sanatçının yaşamında önemli bir dönüm noktası oldu. Yıllar sonra bu şehir için “Kalbim Ege’de Kaldı” ifadesini kullanacaktı. DİSİPLİNLE BÜYÜTÜLDÜ, DİKKAT ÇEKMEYİ HEP SEVDİ Anne ve babası, çocuklarını disiplinli yetiştirmek isteyen bir tutum sergiledi. Aile içinde mesafeli bir yaklaşım benimsense de, Sezen Aksu’nun küçük yaşlardan itibaren dikkat çekme arzusu ön plana çıktı. Etrafındaki insanlar ona “Cüce Bela” lakabını takmıştı. TROLEYBÜSTE ŞARKILAR SÖYLEDİ, SAÇ RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ O dönemde Konak-Köprü hattındaki troleybüslerde şarkı söylediği, haftada bir saç rengini değiştirdiği ve sıklıkla intihar girişiminde bulunduğu bilinmektedir. Aynı yıllarda, sanatçı olmak kadar dansöz olma isteği de baskın hale gelmişti. Bu takıntısına dair daha sonra "Allah babama acıdı da şarkıcı oldum." ifadesini kullandı. EĞİTİMİNİ İZMİR'DE TAMAMLADI Sezen Aksu, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm eğitim hayatını İzmir’de geçirdi. 1973 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne kaydoldu. Ancak bir yıl sonra, 1974 yılının Kasım ayında Ali Engin Aksu ile evlenmesi üzerine öğrenimini yarıda bıraktı. GERÇEK GÜNDEM