Sertaç Havva Çekmeköy'de NON-STOP dedi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bölge iş dünyasının yakından takip ettiği bu ilk buluşma, sadece bir kongre değil; aynı zamanda Kars, Ardahan ve Iğdır kökenli iş insanlarının İstanbul’daki kurumsal dayanışma hamlesi olarak dikkat çekti. Kongrede Geniş Katılım ve Yüksek Motivasyon 19 Nisan 2025’te Çekmeköy’de gerçekleşen ilk genel kurul toplantısına çok sayıda iş insanı, hemşehri derneklerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve ilçe protokolünden isimler katıldı. Tanıtım toplantısı havasında geçen kongrede katılımcılar, bölge kökenli iş insanlarının birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı. Kurucu Başkan Sertaç Havva, yaptığı açılış konuşmasında KAİSİAD’ın sadece bir dernek değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma, toplumsal birliktelik ve sosyal sorumluluk projeleri için güçlü bir platform olacağını ifade etti. “Bu çatı altında kuracağımız bağlar, sadece bugünü değil; geleceği de inşa edecek” diyen Havva, iş dünyasının gücünü doğru projelerle topluma ve bölgeye yansıtacaklarını belirtti. Derneğin Vizyonu: Sadece İstanbul’da Değil, Tüm Bölgede Etki Alanı KAİSİAD, Kars, Ardahan ve Iğdır kökenli sanayici ve iş insanlarını bir araya getirerek bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlıyor. Dernek, İstanbul’da yaşayan hemşerilerin sosyal ve ekonomik dayanışmasını artırırken; aynı zamanda memleket odaklı projelere de yatırım yapmayı hedefliyor. Projeler Yolda, İş Birliği Genişliyor Başkan Havva ve yönetimi, kongrenin ardından ilk etapta planlanan bazı projeleri şu başlıklarla özetledi: İstanbul’da Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri: Kasım ayında düzenlenecek etkinliklerle bölgenin ekonomik ve kültürel tanıtımı hedefleniyor. İstihdam Odaklı Girişimler: Dernek üyeleri aracılığıyla genç iş gücüne yönelik eğitim ve istihdam destekleri planlanıyor. Sanayici ve Girişimci Buluşmaları: Yerel kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin katılacağı sektörel toplantılar organize edilecek. Sosyal Yardım ve Burs Programları: İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahibi hemşeriler için burs ve yardım organizasyonları başlatılacak. Sertaç Havva’dan Birlik Mesajı Derneğin kurucusu ve başkanı Sertaç Havva, kongre sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: > “Kars, Ardahan ve Iğdır gibi kadim topraklardan çıkmış değerli iş insanlarımızla birlikte aynı masada oturmak, geleceğe birlikte yürümek bizim için büyük bir onurdur. KAİSİAD olarak yalnızca hemşerilerimizi değil, bu ülkenin ekonomik geleceğine katkı sunmak isteyen herkesi kucaklıyoruz.” Sonuç: KAİSİAD, Güçlü Bir Kurumsal Adım Attı Çekmeköy’de kurulan KAİSİAD, ilk kongresiyle sadece sembolik bir adım değil, iş dünyasında etkisi olacak ciddi bir çıkış yaptı. Başkan Havva ve yönetimi; dayanışma, üretim ve vizyon eksenli bir yapı kurarak hem Çekmeköy’e hem de bölgesel iş dünyasına örnek olmayı hedefliyor.

Geri