Şehit Babası Cantürk, “Barış İçinde Yaşamak En Büyük Arzumuz”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Devletimizin almış olduğu karar çok önemli. Bu süre içinde bazı durumların kolay olmayacağının farkındayız. Ama şu var ki, devletimize güvenmekten başka çaremiz yok. Sonuç olarak başka devlet yok, başka ülke yok, başka Türkiye yok. Bu nedenle bu karar inşallah hayırlı olur ve evlerimize bir daha ateşler düşmez diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Şehit babası Ali Cantürk, Fethiye Şehitler Anıtı’nda ismi yazılı olan Fethiyeli 42 şehidin arasında ismi bulunan oğlu Sezgin Burak Cantürk’ü göstererek “Barış içinde yaşamak en büyük arzumuz. Terörsüz Türkiye görmek istiyoruz. Devletimiz bu projenin hesabını en iyi şekilde yapmıştır. Biz devletimize güveniyoruz.” dedi. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 2016 yılında teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk’ün babası Ali Cantürk PKK’nın silah bırakma açıklaması ve terörsüz Türkiye projesi için “Evlerimize bir daha ateşler düşmez inşallah bu açıdan kararı olumlu buluyorum. Biz yandık, başkaları da yanmasın. Çünkü empati yapıyorum; terör devam ettiği müddetçe bedelini sadece bu vatanın çocukları ödüyor. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. “şeklînde konuştu. Oğlunun 2016 yılında PKK’nın bombalı tanker saldırısında şehit düştüğünü ifade ederek, “Diyarbakır’da karakollarına PKK Terör Örgütü’nün yaptığı bombalı tanker saldırısında oğlumu şehit verdim. O saldırıda faciayı önlemek için kendini feda ettiği için şehit sayısı az oldu. 6 saat sonrasında başka bir arkadaşı daha şehit oldu. Sizler de biliyorsunuz ki şimdiye kadar binlerce şehit verdik.” dedi. “TÜRKİYE DEVLETİ BÜYÜK BİR DEVLET” Fethiye Muharip Gaziler Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Cantürk, “Türkiye Devleti büyük bir devlet. Bölgesel güç olmuş vaziyetteyiz. Fakat bin yıldır yaşadığımız kanla canla kazanılan topraklarımızı korumak için çok bedeller ödedik, ödüyoruz. Terörün gündemimizden çıkması büyük bir arzumuz. Bu bedeller ödenirken, sadece canlarımız gitmiyor ekonomik ve maddi anlamda da bedeller ödeniyor. Eğer bunlar olmayacaksa, artık bedel ödemeyeceksek, vatanımız mutluluk içinde yaşayacaksa, bizler de bu süreçte bağrımıza taş basıp, devletimizin yanında olmalıyız. Düşman çok, hain çok. Bin yıldır bu topraklarda bedeller ödeyerek topraklarımıza sahip olmaya çalışıyoruz. Bu uğurda da ağır bedeller ödüyoruz. Devletimizin almış olduğu karar çok önemli. Bu süre içinde bazı durumların kolay olmayacağının farkındayız. Ama şu var ki, devletimize güvenmekten başka çaremiz yok. Sonuç olarak başka devlet yok, başka ülke yok, başka Türkiye yok. Bu nedenle bu karar inşallah hayırlı olur ve evlerimize bir daha ateşler düşmez diye düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu. “DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ” Cantürk, “Alınan bu tarihi kararla evimize ateş düşmemiş olur. Biz yandık, başkaları da yanmasın. Çünkü empati yapıyorum; terör devam ettiği müddetçe bedelini sadece bu vatanın çocukları ödüyor. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Bu sebeple ekonomimiz daha iyi olur diye düşünüyorum, milletimiz daha refah seviyesinde yaşar diye umuyorum. İnşallah hayırlı olur. Bir devleti idare etmek önemli bir şey. Devletimizin üst aklının bu işleri ilerlettiğine inanıyoruz. Sayın Bahçeli'nin bir anda çıkışı bizleri biraz tereddütte bıraksa da, mutlaka bu vatan için, geleceğimiz ve ülkemiz için hayırlı olabileceğinin de hesabını yaptık. Terör ve terörist benim gözümde hiçbir zaman değişmeyecek. Onların liderleri ve onları destekleyenler de aynı şekilde. Fakat benim vatanımda, devlet büyüklerimin ve devletimin bekasını düşünen büyüklerimizin almış olduğu karara olumlu bakıyorum. Bu, hesabı kitabı yapılmadan alınan bir karar değil. Zaten şu anda bir savaş halindeyiz; bu yeni bir şey değil. Hem ekonomik savaşımız var hem de terör içeride. Son 10 yıl içerisinde olağanüstü şeyler yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti belki de bambaşka bir yerdeydi. 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, belki de bugünleri bile arayacaktık. Devletimizin bekası için, ulusal yapısının bozulmaması için, Cumhurbaşkanımız olsun, Sayın Bahçeli olsun, bu kararlarının arkasında duracaklardır. İnşallah vatanımız ve milletimiz için hayırlı olur.” şeklinde konuştu. “TERÖRSÜZ TÜRKİYE GÖRMEK İSTİYORUZ” Şehit babası başkan Ali Cantürk, “Burada terörsüz Türkiye görmek istiyoruz. Terörden arınmış tüm doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle tüm bölgelerimizde terör dursun. İnsanlarımız daha fazla ağlamasın. Hepimiz kardeşiz, bu vatan bizim. Biz biriz ve beraberlik içinde yaşamak durumundayız. Bu topraklarda yaşamak için başka da çaremiz yok. Barış içinde yaşamak en büyük arzumuz.” ifadelerini kullandı.

Geri