Şeftali üreticilerine Efes Tarlası’nda yol gösteren eğitim

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Efes Tarlası Yaşam Köyü, sürdürülebilir tarım alanında önemli bir eğitim programına daha ev sahipliği yaptı. Karaot Tohum Derneği’nin katkıları, Anadolu Etap Tarım ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlikte, şeftali üreticileri için kapsamlı bir eğitim düzenlendi. Toprak Okulu’nda Bilgiyle Buluşma Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün kalbinde yer alan Toprak Okulu’nda gerçekleştirilen eğitim programına, bölgedeki üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Program kapsamında, üreticilere hasat ve hasat sonrası uygulamalar, kalıntı yönetimi ve sertifikasyon süreçleri hakkında teknik bilgiler sunuldu. Uzmanlardan Kritik Uyarılar Eğitime katılan Prof. Dr. Fatih Şen, Prof. Dr. Okan Özkaya ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sibel Elbir, katılımcılara uygulamalı ve teorik bilgiler aktardı. Prof. Dr. Fatih Şen, Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon ton meyve ve sebzenin hasat ve sonrasında kaybolduğunu belirterek, bu kayıpların önüne geçmenin ürün bazında alınacak önlemlerle mümkün olabileceğini vurguladı. “Şeftali Sürekli Yenilenen Bir Ürün” Şeftalinin, farklı çeşitlerle sürekli yenilenen bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Fatih Şen, üreticilerin hasat öncesi ve sonrası süreçlerde daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Sertifikasyon ve kalıntı yönetimi gibi süreçlerin ise ürünün ticari değeri açısından belirleyici olduğuna dikkat çekti. Sürdürülebilir Tarıma Destek Anadolu Etap Tarım ve EBRD ortaklığında düzenlenen bu eğitim, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Karaot Tohum Derneği’nin desteğiyle yürütülen bu tür programlar, üretici bilincini artırmayı ve tarımsal verimliliği geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimler Devam Edecek Efes Tarlası Yaşam Köyü, üreticilere yönelik eğitim faaliyetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek. Toprakla bilgiyi buluşturmayı hedefleyen bu çalışmalar, bölgedeki üreticiler için önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor. Bülten

Geri