A
Admin
Yönetici
Yönetici
Seferihisar’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitleri bir araya getiren Seferihisar Müteahhitler Derneği (SEFMÜDER), 14 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen törenle resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Pehlivan ve İnanç Karabulut’un yanı sıra; önceki dönem İzmir Milletvekili ve Müteahhitler Federasyonu Onursal Başkanı Necip Nasır, önceki dönem Federasyon Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ayhan Sulak, federasyona bağlı ilçe dernek temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. “AMACIMIZ MİMARİ YAPIYA KATKI SAĞLAMAK” Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere seslenen SEFMÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Suat Toplayıcı, derneğin kuruluş süreci ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Seferihisar’da uzun süredir ihtiyaç duyulan bir mesleki birlikteliği hayata geçirdiklerini söyleyen Toplayıcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Seferihisar’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit arkadaşlarımızla bir araya gelerek, bu derneği kurmaya karar verdik. Amacımız, ilçemizin mimari yapısına katkı sağlamak, kent estetiğini koruyarak kaliteli ve güvenli yapılar inşa edilmesine öncülük etmek. Aynı zamanda meslektaşlarımız arasında dayanışmayı güçlendirmek, karşılaştığımız sorunları birlikte çözmek ve kamu kurumlarıyla etkili bir diyalog kurmak istiyoruz.” DERNEK TÜM MÜTEAHHİTLERE AÇIK Toplayıcı, dernek olarak sadece sektörel faaliyetlerle sınırlı kalmayacaklarını, sosyal sorumluluk projeleriyle de Seferihisar’ın gelişimine katkı sunmak istediklerini dile getirdi. Derneğin kapılarının, Seferihisar’da yapı üretimine katkı sunan tüm müteahhitlere açık olduğunu vurguladı. Törenin ardından katılımcılar dernek binasını gezerek yeni yönetim kurulu üyeleriyle tanıştı. Sohbet havasında geçen etkinlikte, kentleşme, yapı güvenliği, mimari bütünlük ve mevzuat konuları da gündeme geldi. Seferihisar’da bir ilk olan SEFMÜDER’in, ilçedeki yapılaşma sürecine yön vermesi ve sektör temsilcileri arasında güçlü bir birliktelik oluşturması bekleniyor.