Sayra Çınar Vakfı'ndan Bornova'da iyilik hareketi: Çocukların yarınları için el ele

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Özgür Doğu Saymaz / EGE TELGRAF- 2005 yılında iki çocuk yüreğiyle başlayan hikaye, bugün binlerce çocuğun geleceğine ışık oluyor. 30 Ekim 2020 sonrasında resmi kimliğe kavuşan Sayra ve Çınar Vakfı, kütüphanelerden su kuyularına, eğitim burslarından çevre projelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Sayra Çınar Vakfı, 12 Mayıs'ta İzmir Bornova'da özel bir etkinlik düzenledi. Vakıf Başkanı Tülin Batmaz, organizasyonun detaylarını şöyle anlattı: "Bu etkinlik bizim için üç önemli amaca hizmet ediyor: Eğitim bursu kaynağı oluşturmak, kadın girişimcilere destek olmak ve toplumda iyilik bilincini yaygınlaştırmak. Satılan her ürünün arkasında bir çocuğun eğitimi, bir kadının iş hayatındaki başarı hikayesi var." RENKLİ ETKİNLİK PROGRAMI Betül Toprlak’ın sunduğu etkinlik, yoga eğitmeni Saba Karanfil’in sabah yogasıyla başladı. Program Astrolog Laçin Uzunçelebi, Diyetisyen Safiye Koçyiğit’in söyleşileri ile devam etti. Festival alanında ayrıca çocuklar için özel workshop alanları yer aldı. SANATIN İYİLİKLE BULUŞMASI Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri, vakfın desteklediği konservatuvar öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi oldu. Ayrıca yazar ve oyuncu İclal Aydın ile oyuncu Yüksel Ünal söyleşileri şenlik katılımcıları tarafından dikkatle dinlenen söyleşiler arasında yer aldı. Ünlü heykeltıraş Yüksel Ünal'ın canlı performansı ve şairlerin okuma günleri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. KADIN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK Organizasyonda 25 kadın girişimci kendi el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Vakıf, bu kadınlara sadece satış imkanı sunmakla kalmadı, aynı zamanda pazarlama ve markalaşma konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. GELECEK HEDEFLERİ: DAHA FAZLA ÇOCUĞA ULAŞMAK 18 ayda 15 farklı projeyi hayata geçiren vakıf, önümüzdeki dönem için iddialı hedefler belirledi: - 2024 sonuna kadar 500 ek çocuğa eğitim bursu - 10 yeni köy okuluna kütüphane - Kadın kooperatifleri için mikro kredi programı - Gençler için meslek edindirme atölyeleri BAŞKAN BATMAZ: KÜÇÜK DOKUNUŞLAR BÜYÜK DEĞİŞİMLERİN BAŞLANGICI "Biz büyük bir aileyiz" diyen Başkan Tülin Batmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayra ve Çınar'ın hikayesi artık hepimizin hikayesi. Bugün burada gördüğünüz her gülümseme, yarınlarımızın teminatı. İnanıyoruz ki küçük dokunuşlar büyük değişimlerin başlangıcıdır." İYİLİK HAREKETİ BÜYÜYOR Etkinlik sonunda elde edilen gelirin tamamının vakfın eğitim projelerine aktarılacağı belirtildi. Sayra Çınar Vakfı gönüllüleri, bu tür organizasyonları İzmir'in farklı ilçelerinde ve zamanla Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Geri