Sayaç okuma sistemi değişti! Faturalarda yeni uygulama yürürlükte

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Enerji sektöründe dijital dönüşüm hız kesmeden sürerken, dikkat çeken bir adım da Türkiye'nin yerli uydu şirketi Plan-S ve elektrik dağıtım şirketi Adm Elektrik iş birliğiyle geldi. Geliştirilen uydu destekli sayaç okuma sistemi, veri iletimini doğrudan uzaydan sağlayarak, enerji altyapısında çığır açacak bir dönemi başlatıyor. PİLOT UYGULAMA MUĞLA’DA BAŞLADI Yeni sistemin pilot uygulaması, Muğla'nın farklı ilçelerinde hayata geçirildi. İlk etapta Seydikemer, Bodrum, Milas, Fethiye ve Ula ilçelerinde toplam 2.000 adet sayaç, uydu destekli teknolojiyle donatıldı. İlk saha uygulaması ise Milas’ta başarıyla gerçekleştirildi. Sahadan elde edilen veriler, sistemin güvenilirliğini ve istikrarını kanıtladı. Böylece Türkiye, elektrik sayaçlarının dijitalleşmesinde önemli bir eşiği daha geride bırakmış oldu. YERLİ ÜRETİM, KESİNTİSİZ İLETİM Projede kullanılan Smart Meter Modem Pro cihazları, Plan-S tarafından geliştirildi ve %90 yerli üretim oranına sahip. Bu modemler, Connecta IoT Network uydu ağı üzerinden çalışıyor ve sayaç verilerini doğrudan merkeze iletiyor. Yeni nesil cihazlar yalnızca şehir merkezlerinde değil, dağlık ve kırsal alanlarda da etkili bir şekilde çalışıyor. Zorlu hava koşullarına dayanıklı olarak tasarlanan modemler, günlük veri iletimini kesintisiz sürdürebiliyor. MANUEL OKUMA DÖNEMİ KAPANIYOR Bu teknoloji sayesinde, geçmişte personel tarafından yerinde yapılan sayaç okuma işlemleri, artık otomatik olarak ve insan müdahalesine gerek kalmadan gerçekleştirilecek. Böylece hem iş gücü maliyetleri azalacak, hem de hatalı okuma riski ortadan kalkacak. Enerji sektöründe bu tür yeniliklerin yaygınlaşması, karbon ayak izinin azaltılması, verimliliğin artırılması ve sürdürülebilir altyapı çözümleri açısından da kritik önem taşıyor. Kaynak: Haber Merkezi

Geri