A
Admin
Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, kısmetse dört gün sonra, Mübarek Kurban Bayramına kavuşacağız. Yine kısmetse, imkanları olanlar, Kurban İbadetini yerine getirerek ihtiyaç sahiplerini sevindirecek ler. Konuya çoğu kimsenin bildiği bir gerçeği tekrarlayarak başlamak istiyorum. O da şu: Kurban kesildiğinde üç hisseye bölünür. Hisselerin biri ailenin, biri eş dost akrabanın, biri de ihtiyaç sahiplerinindir. Maalesef, Kurbanlık fiyatlarındaki aşırı pahalılık, çoğu kimseye bu önemli ibadeti benim dediğim gibi yaptırmayacak. Belki de pahalılık yüzünden, birçok kişi Kurban İbadetini yerine getiremeyecek. Burada sorulması gereken en önemli soru: Dağı taşı müsaitken, niye ülkemizde Kurbanlıklar bu kadar pahalı? Ayrıca, dolar yüksek olmasına rağmen, yurt dışında niye ülkemizin üçte bir fiyatına Kurban kesilebiliyor? İşte bu durum var ya... Şapkaların önlere eğilme vaktinin geldiğini gösteriyor. Artık bir iç muhasebe yapılsın ve sorunlara kalıcı çözümler bulunsun... Mesela hayvancılıkla ilgili iç muhasebe yapılırken, bu konuda neden doğru dürüst bir sistemin bulunmadığı sorgulanmalıdır. Eğer her şeyi rahat kontrol eden bir sistem olmuş olsaydı; bugün yaşanan sıkıntılar öngörülür ve tedbirleri alınırdı diye düşünüyorum. Köy hayatına vefasızlığın bedeli... Efendim bu köşenin kalem oynatan bir kişisi olarak, hep Köy hayatının yeniden canlandırılması gerektiğini yazıyorum. Köyler canlı olursa, Şehirler öyle rahat eder. Ha ülkemizde sessiz sedasız bir Sanayi Devrimi yapılıyorsa, bu devrim Köy hayatı canlı tutularak yapılmalıdır. Yoksa Köy hayatına vefasızlığın bedeli çok ağır olur.