A
Admin
Yönetici
Yönetici
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), 2025 yılı için dersliksiz okul başvurularını kabul etmeye başladı. LGS puanına göre yapılacak başvurular ve teknik mülakatlarla başarılı olan öğrenciler, MKE’nin sağladığı eğitim imkanlarından yararlanma şansı bulacak. Başvuru süreci 31 Temmuz 2025 tarihine kadar devam edecek. Sanayide Eğitim Dönemi Başlıyor: MKE Dersliksiz Okul Modeliyle Öğrenci Alımına Başladı Sanayi ve eğitim iş birliğini güçlendirecek yeni bir adım atan Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için “dersliksiz okul” projesi kapsamında öğrenci başvurularını almaya başladı. Bu özel eğitim modeliyle, öğrenciler klasik sınıf ortamı yerine doğrudan üretim sahasında uygulamalı eğitim alacak. Başvurular, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar sürecek. MKE, Nitelikli Ara Eleman Yetiştirmeyi Hedefliyor Makine ve Tasarım Teknolojileri Alanı – Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı’nda verilecek eğitimler, sektöre doğrudan nitelikli iş gücü kazandırmayı amaçlıyor. MKE tarafından yapılan açıklamada, başvuruların 2025 yılı Liselere Giriş Sınavı (LGS) puanı ile alınacağı ve adayların ayrıca teknik mülakata tabi tutulacağı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "2025 yılı LGS puanı ile yapılacak başvurular ve gerçekleştireceğimiz teknik mülakatlar sonrasında başarılı olan öğrencilerimize Millî Güç MKE’nin kapılarını açıyoruz. Güçlü yarınlarımızın mimarlarını yetiştireceğimiz bu uygulamanın şirketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." Başvuru İçin Gerekli Belgeler Adayların başvurularını tamamlayabilmeleri için aşağıdaki belgeleri hazırlamaları gerekiyor: Başvuru formu (Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şubesi'nden temin edilecek) 15 Haziran 2025 tarihli LGS sonuç belgesi Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf Öğrenciye ait kimlik fotokopisi (ön ve arka yüz) Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği Öğrencinin ikametgah belgesi Dersliksiz okul modeli sayesinde, öğrenciler teorik bilgiler yerine doğrudan sahada teknik beceriler edinecek. MKE’nin bu hamlesi, hem gençlerin mesleki eğitimine hem de Türkiye’nin üretim gücüne katkı sağlamayı hedefliyor. (NTV)