A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Saadet Sun, 81 yaşında hayatını kaybetti. 1970’li yıllarda müzik dünyasında adını duyuran sanatçının vefat haberi, sanat camiasında üzüntüyle karşılandı. ACI HABERİ IŞIL YÜCESOY DUYURDU Saadet Sun’un vefatını oyuncu ve şarkıcı arkadaşı Işıl Yücesoy, sosyal medya hesabından yaptığı duygusal bir paylaşımla duyurdu. Yücesoy paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Ah be canım dostum, ah be canım arkadaşım… Nasıl yüreğimi yaktın da gittin bilemezsin. Nasıl iyi bir sanatçıyı, nasıl iyi bir insanı kaybettik... Canım Saadet Sun, hiç unutulmayacaksın. Başımız sağ olsun." SAHNE HAYATINA 1970’LERDE BAŞLADI 1950 doğumlu Saadet Sun, sanat hayatına 1965’lerde tiyatro ile adım attı. 1970’li yıllarda müzik dünyasına geçiş yapan Sun, dönemin sevilen seslerinden biri oldu. “Sevgilim”, “Bilemiyorum”, “Mükafat” ve “Yeter ki” gibi eserleriyle geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. 1990’DA SAHNELERE VEDA ETTİ 1990 yılında sahne hayatına son veren Saadet Sun, aktif müzik kariyerine ara verse de müzikle bağını hiç koparmadı. Zaman zaman nostaljik projelerde yer aldı ve eski eserleriyle anılmaya devam etti. SÖZCÜ