Sanat engel tanımaz: Bayraklı’da “Sesin Gücü” etkinliği büyük ilgi gördü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bayraklı Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Sanatla Sınırları Aşmak / Sesin Gücü” adlı program, Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Süvari Yüzbaşı Şerafettin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, engelli bireylerin hazırladığı resimler sergilendi, şiirler okundu ve ritim gösterisi sunuldu. ENGELLİ BİREYLERİN SESİ SANATLA YANKILANDI Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Görme engelli Avukat Müjgan Özen’in yaptığı farkındalık konuşması izleyicilerden büyük alkış aldı. Özen, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek toplumun her kesiminde duyarlılık oluşturulmasının önemini vurguladı. RİTİM, ŞİİR VE SPOR BİR ARADA Program boyunca sahneye çıkan engelli bireyler, okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılarla izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Ritim gösterisi büyük beğeni toplarken, Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı’nın gösterisi de etkinliğe renk kattı. BAŞKAN ÖNAL: “ENGELLERİ ZİHİNLERİMİZDE KALDIRMALIYIZ” Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal yaptığı konuşmada, “Engeller sadece fiziksel değil, anlayıştan da kaynaklanıyor. Herkes, değişimi önce kendi düşüncesinden başlatmalı. Böylece daha yaşanabilir ve adil bir dünyayı hep birlikte kurabiliriz. Bayraklı Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geri