“Şampiyon Yapacaktı Kayyum Eşiğinde Kaldı”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in 2023 genel seçimleri öncesinde Yusufeli’nde düzenlenen gençlik buluşmasında söylediği “Bursaspor’u ben şampiyon yaptım, Hopaspor’u da ben şampiyon yapacağım” sözleri, bugünlerde yeniden gündeme geldi. Aradan geçen iki yılda Artvin Hopaspor şampiyonluktan uzaklaşırken, kulüp yönetimsizlik krizine sürüklendi ve artık kayyum tehdidiyle karşı karşıya. Öte yandan Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik’in başkanlık yaptığı Bursaspor, bu süreçte 3. Lig şampiyonluğuna ulaştı.

2023 milletvekili seçimleri öncesi Yusufeli’nde coşkulu bir gençlik buluşmasında konuşan Faruk Çelik, Hopaspor’a dair büyük vaatlerde bulunmuştu. Çelik, “Buradan söyleyeyim. Hopaspor'u şampiyon yapacağız” diyerek iddialı bir çıkış yapmış, “Birileri diyormuş ki 'Hopaspor'u şampiyon yaparız.' Ya seninki tahmini, laf olsun diye. Ben Bursaspor'u şampiyon yapmışım. Bursaspor'u Süper Lig'de şampiyon yaptım. Urfaspor'u 2. ligden 1. lige çıkardım. Bunlar yaşanmış şeyler” ifadeleriyle geçmişteki spor başarısına gönderme yapmıştı.

Ancak bu açıklamalardan sonra geçen iki yılda Hopaspor’da yaşananlar, milletvekilinin sözleriyle büyük bir tezat oluşturuyor. Mor-beyazlı kulüp, yönetim kriziyle çalkalanıyor. 14 Haziran’da yapılan olağan genel kurulda hiçbir aday çıkmadı. Bu nedenle kulüp yönetimsiz kaldı. 14 Temmuz’da Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda da tablo değişmedi, yine kimse başkanlığa aday olmadı.

Bugün saat 13.00’te aynı salonda yeniden olağanüstü genel kurul düzenlendi. Divan başkanlığına Gürbüz Akyüz seçilirken, katip üyeliklerini Volkan Tan ve Hikmet Erdoğan üstlendi. Fakat yönetim krizi hâlâ çözülmüş değil. Cuma günü yapılacak olan yeni genel kurulda da başkan adayı çıkmaması halinde, kulübe kayyum atanması gündeme gelecek.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Faruk Çelik’in oğlunun yönettiği Bursaspor, 3. Lig’de şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. Bursaspor’un başında Enes Çelik varken gelen bu başarı, baba Çelik’in sözlerini daha da tartışmalı hâle getiriyor. Zira Hopaspor için “Şampiyon yapacağım” denilen dönemde, kulüp yöneticisiz kalmış ve spor kulüpleri açısından en sancılı süreçlerden biri olan kayyum ihtimali ortaya çıkmış durumda.

Artvin Hopaspor’un mevcut durumu, yalnızca bir spor kulübünün kaderi değil; aynı zamanda siyasetin spora müdahalesinin, verilen sözlerin, tutulmayan vaatlerin de göstergesi hâline gelmiş durumda. Faruk Çelik’in büyük vaatlerle yola çıktığı Hopaspor, yönetimsizlikle boğuşurken, ailesiyle ilişkili bir başka kulübün başarıya ulaşması kamuoyunda “öncelikler” sorusunu da beraberinde getiriyor.

Faruk Çelik’in, Bursaspor’un Süper Lig şampiyonluğunda ne kadar doğrudan bir payı olduğu tartışmalı olsa da, Hopaspor’da yaşanan krizin içinde yerel siyasetçilerin, iş dünyasının ve kanaat önderlerinin sessiz kalması, kulübün sahipsizliğini gözler önüne seriyor. Bugün Artvin’de Hopaspor taraftarı, sadece sahada değil, yönetim masasında da temsil edilmeyi bekliyor.

Cuma günü yapılacak genel kurulda bir yönetim çıkmazsa, Artvin Hopaspor’un geleceği artık kayyumla şekillenecek. Bu tablo, iki yıl önce büyük vaatlerle verilen sözlerin, geride yalnızca hayal kırıklığı bıraktığını ortaya koyuyor. Faruk Çelik’in “Ben Hopaspor’u şampiyon yapacağım” çıkışı, Hopaspor tarihine tutulmamış bir söz, gerçekleşmemiş bir vaat olarak yazılıyor.

Geri