Sağlıklı yaşam için mutfağa girdiler: ‘Adım At Gülümse, Sağlığını Önemse’ projesi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Adım At Gülümse, Sağlığını Önemse’ projesi kapsamında, eşi Seden Bozbey ile birlikte BTSO Mutfak Akademi’de mutfağa girdi. Başkan Bozbey ve eşi, usta şeflerin rehberliğinde hazırladıkları enginarlı fit salata ile sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Obeziteyle Mücadelede Yeni Bir Adım Türkiye’de ve dünyada giderek artan obezite sorunu, halk sağlığı açısından kritik bir problem olarak görülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu sorunla mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla geniş çaplı bir projeye imza attı. ‘Adım At Gülümse, Sağlığını Önemse’ projesi, kent merkezinden en uzak mahallelere, okullardan kamu kurumlarına kadar ulaşarak, sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefliyor. Diyetisyenler, fizyoterapistler ve eğitmenlerin desteğiyle yürütülen proje, toplumun her kesiminde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşmasına öncülük ediyor. Saha Çalışmaları ve Farkındalık Etkinlikleri Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan mutfak atölyesinde, Başkan Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Mutfak Akademi’de usta şefler Barış Uysal ve Şenol Eralp ile birlikte sağlıklı bir tarif hazırladı. Enginarlı fit salata, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek olarak katılımcıların beğenisini kazandı. Başkan Bozbey, bu tür etkinliklerin obeziteyle mücadelede dengeli beslenme ve bilinçli yaşam tarzı alışkanlıklarının önemini vurguladığını belirtti. Toplum Sağlığı İçin Kadınların Rolü Öne Çıkıyor Projenin en önemli destekçilerinden biri olan Seden Bozbey, obezitenin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve yanlış alışkanlıkların çocukları da tehdit ettiğini belirten Bozbey, sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumun temeli olduğunu dile getirdi. Kadınların ailelerin yanı sıra toplum sağlığını da şekillendiren önemli bir güç olduğunu ifade eden Seden Bozbey, sağlıklı yaşamın yaygınlaşmasında kadın liderliğinin kritik olduğunu söyledi. Sağlıklı Yaşam İçin Toplumsal Seferberlik Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının toplumun genel yaşam kalitesini yükselteceğini vurguladı. Obeziteyle mücadelede belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Bozbey, “Sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir toplum için hep birlikte adım atmaya devam edeceğiz” dedi. Proje, sadece bilgilendirme değil, aynı zamanda harekete geçme çağrısı niteliğinde olup, kent genelinde geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Geri