A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mersin’de, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen eğitim programı kapsamında önemli bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı çerçevesinde, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesini hedefleyen Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA), “Sağlık Elçileri Akademi” eğitimlerini başarıyla tamamladı. Eğitimler Toroslar Akbelen Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleşti İlk grup eğitimleri, Toroslar Akbelen Sağlıklı Hayat Merkezi’nde (SHM) gerçekleştirildi. Dört gün süren ve 15 farklı modülden oluşan yoğun eğitim programı sonunda katılımcılar, sağlık alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirerek “Sağlıklı Hayat Elçisi” unvanını almaya hak kazandı. Eğitimi tamamlayan bireyler, bundan böyle çevrelerine sağlıklı yaşam konusunda rehberlik edecek, farkındalık yaratacak ve toplumda pozitif değişimin öncüsü olacak. Bilgiyle donanmış bireyler, sağlıklı toplumun temeli Proje kapsamında yetiştirilen sağlık elçileri, sağlıklı yaşam konusunda edindikleri bilgileri çevreleriyle paylaşarak kamuoyunda bilinç düzeyinin artmasına katkı sağlayacak. Eğitimlerde beslenmeden fiziksel aktiviteye, stres yönetiminden kronik hastalıkların önlenmesine kadar pek çok konu ele alındı. Sağlık alanında temel bilgi düzeyi yükseltilen katılımcıların, toplumsal sağlık bilincinin gelişimine katkı sunması bekleniyor. İl Sağlık Müdürü Ekici: “Öncü bir misyon üstlenecekler” Eğitimlerin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Mersin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici, sağlıklı bir toplum inşa etme hedefi doğrultusunda bu tür programların taşıdığı öneme dikkat çekti. Sağlık elçilerinin bilgi ve bilinçle toplumun her kesimine ulaşarak sağlıklı yaşam konusunda öncü bir rol üstleneceğine inandığını ifade eden Ekici, “Bu program, ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzun önemli bir parçasıdır” dedi. Yerel yöneticilerden destek Törene, Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Şengönül, Halk Sağlığı Başkanı Dr. İlhan Aydın, Başkan Yardımcısı Dilek Özer, Dr. Fatih Demirci ve Toroslar İlçe Sağlık Müdürü Hasan Dinçer de katıldı. Program, yerel sağlık yöneticilerinin desteğiyle hem bireysel hem de toplumsal düzeyde sağlık bilincinin artmasına katkı sağlamayı sürdürecek.