Sağlık Bakanlığı'ndan yeni proje: Boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı, vatandaşların vücut kitle indeksi değerlerini ölçerek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmaya yönelik bir uygulama başlattı. Proje, başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanmış bulunuyor. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda kurulan bilgilendirme stantlarında vatandaşlar, boy, kilo ve vücut kitle indeksi ölçümlerini yaparak, ideal kiloya ulaşabilmek için sağlık merkezlerine yönlendirildi. Bu önemli adım, halk sağlığına yönelik büyük bir mücadeleyi işaret ediyor. Fazla Kilolarla Mücadele ve Sağlıklı Yaşamın Desteklenmesi Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Sağlık Bakanlığı'nın bu yeni projesinin, Türkiye genelinde sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Uygulamanın, fazla kilolarla mücadeleyi teşvik ederek, vatandaşları sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezlerine yönlendirdiğini ifade etti. Bu proje kapsamında, sağlık çalışanları tarafından pazarlarda, alışveriş merkezlerinde ve yoğun alanlarda stantlar kurularak, vatandaşların boy ve kiloları ölçülüyor ve vücut kitle indeksleri hesaplanıyor. Sağlıkçılar, fazla kilolu bireyleri sağlıklı yaşam merkezlerine yönlendirerek, onlara ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Türkiye’de şu anda 300’e yakın sağlıklı hayat merkezi bulunuyor ve bu merkezlerde diyetisyenler, psikologlar, sosyal çalışmacılar, çocuk gelişimciler ve fizyoterapistler vatandaşlara destek veriyor. "Amacımız Vatandaşın Sağlıklı Yaşamasını Sağlamak" Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, programın hedefinin vatandaşların sağlıklı yaşamasını sağlamak olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulaması, 'İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa' programı ile 10 Mayıs itibarıyla Türkiye genelinde başladı. Bu kapsamda, vatandaşların vücut kitle indeksleri ölçülerek, 25 ve üzeri endeks değerine sahip olanlar, çeşitli sağlık birimlerine yönlendiriliyor. Sağlık birimlerinden alınan profesyonel öneriler doğrultusunda, kişilerin ideal kiloya ulaşmaları sağlanıyor. Ayrıca, bu takipler aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri tarafından gerçekleştiriliyor. Ankara'da 120 farklı noktada uygulama yapılacak ve hedeflenen kişi sayısı 700 binin üzerinde. Vatandaşlardan Olumlu Tepkiler Kızılay Meydanı'ndaki stantları ziyaret eden vatandaşlardan biri olan Ahmet Emirhan Kandil, uygulamadan oldukça memnun kaldığını belirtti. Vücut kitle indeksinin normal çıktığını ifade eden Kandil, sağlıklı beslenmeye özen gösterdiğini söyledi. “Ülkemiz güzel bir adım başlatmış oldu. Kilolu bireylerin ya da zayıf bireylerin tespit edilmesi gayet güzel bir şey. Son yıllarda Avrupa’da obezite oranlarının arttığına dair haberler okudum, bu uygulama oldukça önemli ve yerinde bir adım,” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı bu uygulama, vatandaşların sağlıklı yaşam bilincini arttırarak, obezite gibi ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmeyi hedefliyor. Yeni Bir Sağlık Dönemi Başlıyor Sağlık Bakanlığı'nın bu yeni projesi, obeziteyle mücadeleye dair atılan önemli bir adım olarak, vatandaşların sağlıklı yaşam için farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ülke çapında başlatılan bu uygulama, kişisel sağlık takibini kolaylaştıracak ve vatandaşların sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesini sağlayacak. Sağlık Bakanlığı, bu programı 81 ilde yaygınlaştırmayı planlıyor.

Geri