Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı yapacak! Detayları belli oldu

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bakan Fahrettin Koca’nın yerine göreve gelen Bakan Memişoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada belirttiği üzere, ikinci etap alımlar hem ÖSYM KPSS tercih kılavuzu hem de İŞKUR başvuru ekranı üzerinden yürütülecek. Hemşire, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi farklı branşlarda yapılacak atamaların detayları, tercih kılavuzuyla yayımlanacak

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMINA HAZIRLANIYOR

Sağlık Bakanlığı, 2025 yılı ikinci etap personel alım süreci için takvimini belirledi. Bakan Memişoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, 18 bin sözleşmeli personel alımı Eylül ayında başlayacak. Mayıs ayında gerçekleştirilen 15.342 kişilik atamanın ardından, yeni alım süreciyle birlikte sağlık sektöründe farklı branşlarda istihdam sağlanacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Bakan Memişoğlu, 2. etap alımların Eylül ayında yapılacağını duyurdu. Başvurular, ÖSYM KPSS tercih kılavuzu ve İŞKUR başvuru ekranı üzerinden alınacak. Kılavuz yayınlandığında branş dağılımları, başvuru şartları ve diğer detaylar netleşecek.

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Personel Alımı Yapacak! Detayları Belli Oldu

KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

18 bin personel alımı kapsamında hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi farklı unvanlarda atamalar yapılacak. Kesin kadro ve branş dağılımı, ÖSYM tarafından yayımlanacak 2025/5 tercih kılavuzunda yer alacak.

GEÇMİŞ DÖNEM ALIM DETAYLARI

Mayıs ayında gerçekleştirilen 15.342 sözleşmeli personel alımında şu kadro ve branşlar yer aldı:

• Hemşire: 7.597
  • Büro Personeli: 215
  • Tıbbi Sekreter: 416 (Ön Lisans) + 71 (Ortaöğretim)
  • Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı): 397
  • Ebe: 1.280
  • Röntgen Teknisyeni/Teknikeri: 963 (Ön Lisans) + 15 (Ortaöğretim)
  • İlk ve Acil Yardım: 1.786 (Ön Lisans) + 150 (Ortaöğretim)

Diğer sağlık branşlarında toplamda yüzlerce atama yapıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI

2025 yılı ikinci etap alımlarda aranacak başvuru şartları, yayınlanacak kılavuzda ilan edilecek. Önceki dönem alımlarda adaylardan;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İlgili yaş sınırına uymak
  • KPSS’den gerekli puanı almış olmak
  • İlgili branşın eğitim şartını sağlamak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak

şartları aranmıştı.

KPSS TERCİH KILAVUZU BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımına ilişkin KPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuzun ÖSYM tarafından duyurulmasının ardından başvurular resmen başlayacak.

Geri