A
Admin
Yönetici
Yönetici
24 Ağustos 2025’te gökyüzünde bir yenilenme sahnesi kuruluyor. Başak burcunun 0 derecesinde gerçekleşen bu Yeniay, tozlu raflara kaldırılmış gerçekleri, ihmal edilmiş bedenleri ve ertelenmiş sorumlulukları önümüze bırakacak. Ve evet, öyle süslü paketlerde de gelmeyecek. Gerçek, sade ve net. Başak gibi. Gökyüzü ne diyor? Yeniay’ın tam karşısında, Balık burcundaki Neptün puslu sislerini üflüyor. Gerçek ile hayal, somut ile soyut, düzen ile kaos arasındaki çizgiler bulanıklaşabilir. Merkür Retro’ya hazırlanırken, zihinsel dağınıklık, yanlış anlaşılmalar ve geçmişin tekrar gündeme gelişi kaçınılmaz. Ancak Başak disiplini, içsel bir “yeniden yapılandırma komitesi” gibi çalışacak. Türkiye ve dünya gündeminde Başak Yeniayı Başak burcu sağlık, hizmet, sistem, hijyen, tarım ve emekle ilgilidir. Bu temaların altını çizecek gelişmelere hazırlıklı olun: Türkiye için: • Sağlık sisteminde reformlar, özellikle kamu hastaneleri, sağlık çalışanları ve eczacılık konuları gündemde olabilir. • Tarım ve üretim zincirinde aksayan sistemler tekrar gözden geçirilebilir. Gıda güvenliğiyle ilgili yeni kararlar gündeme taşınabilir. • Eğitim sistemiyle ilgili “yeni müfredat”, öğretmen alımı, okul hijyeni gibi başlıklarda hareketlilik yaşanabilir. Dünya için: • İklim krizi ve çevre kirliliği, bu yeniayla birlikte tekrar masaya yatırılacak. Özellikle deniz kirliliği, su kaynakları ve atık yönetimi öne çıkabilir. • Uluslararası düzeyde dijital sistemler ve veri güvenliği sorgulanabilir. • İlaç endüstrisi, biyoteknoloji, doğal tedaviler gibi alanlarda yeni yönetmelikler, etik tartışmalar ve açığa çıkan gizli dosyalar söz konusu olabilir.
Burçlara göre Başak Yeniayı etkileri Senin dilinle, danışanla konuşur gibi yazıyorum:
Koç: Bedenin sana ne anlatıyor? Bu yeniayda sağlığına dön, bedenini dinle. Rutin oluşturmak hayatını kolaylaştıracak.
Boğa: Aşk hayatında sadeleşme vakti. Çocuksu kaprisleri bırak, gerçek temasta kal. Kalbine değil, davranışlara bak.
İkizler: Evde bir şeyler değişmeli. Belki dağınık dolaplar, belki duygusal yükler… Temizlik zamanı, içten dışa.
Yengeç: Zihnini meşgul eden konular fazlalaştı. Sosyal medya diyeti mi yapsan? Kendinle kal, kafanı toparla.
Aslan: Paranı nereye harcadığın, aslında neye değer verdiğini gösteriyor. Gereksiz harcamaları kes, gerçek ihtiyaçlarına dön.
Başak: Sahne senin. Yeni kararlar, yeni bir sen yaratmak için ideal bir dönem. Sadece başkalarını değil, artık kendini de iyileştirmelisin.
Terazi: Gizli kalmış konular su yüzüne çıkabilir. İçsel şifalanma ve geçmişten özgürleşme vakti. Yalnız kalmaktan korkma, ruhunu duyarsın.
Akrep: Arkadaşlıklar, ekip çalışmaları, sosyal çevre… Ayıklama vakti. Sana iyi gelmeyen kimseye artık zaman ayırma.
Yay: Kariyerinde ciddi bir yapılandırma süreci başlıyor. Başarı, sadece hayal değil, plan da ister. Ciddiyet seni büyütür.
Oğlak: Eğitim, yurtdışı, yayıncılık konuları gündemde. Bilgini somutlaştırmak istiyorsan adım atma zamanı. Öğrendiğini öğret.
Kova: Finansal konularda dönüşüm kaçınılmaz. Ortak kaynaklar, kredi, borç ya da mirasla ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Gücünü geri al.
Balık: İlişkilerinde toz pembe gözlüğü çıkar. Karşındakini idealize etme. Gerçeği görmek zor olabilir ama gereklidir. Netleş!