A
Admin
Yönetici
Yönetici
Doğuştan miyopati kas hastası olan Emir Mervan Dere, tekerlekli sandalyesiyle bindiği hat minibüsünde şoförün kendisine yönelik tavırlarını kayda alarak paylaştı. Görüntülerde, şoförün ‘hata benimdir, ben seni aldım’ dediği görülüyor. Dere, şoförün kendisine karşı olan tavırlarını, çektiği videoda, “Bugün halk otobüsünde çok kötü bir muameleye maruz kaldım. Engelliyim ve otobüse binebilmek için rampayı kendimiz açmak zorunda kalıyoruz. Rampanın üstüne paspas serilmişti. Paspası iterek yan tarafa çekince ‘paspaslar tekerlekli sandalyemin altında kaldı’ diye şoför inip beni itti, bağırdı, hakaret etti. Nerede ineceğimizi tam bilmediğimiz için son durağa kadar beklemek istedik ama daha son durağa gelmeden bizi zorla otobüsten indirdi. Gerçekten çok incindim. Bu şekilde muamele görmek istemiyorum. Sadece insan gibi yaşamak istiyoruz. Herkes gibi, normal bireyler gibi.” notuyla paylaştı. ŞOFÖRLERİN EĞİTİLMESİ GEREKİYOR Engellilerin toplum içinde hakarete uğramaması, rencide edilmemesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, sürücülerin gerekli eğitimlerden geçirilmesi gerekiyor. Bingöl’de yaşayan engelli bireylerin de normal bireyler gibi yaşama, seyahat etme, alışveriş yapma haklarının olduğunun bilinmesi gerekiyor.