A
Admin
Yönetici
Yönetici
Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Ankara’da düzenlenen programda ev gençlerinin yaşadığı sorunlar gündeme taşındı. Programa katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, gençlerin içinde bulunduğu durumun Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti. Arıkan: Türkiye genelinde bu organizasyonları sürdüreceğiz Arıkan, konuşmasında gençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Her geçen gün mağdur gençlerimizin sayısı artıyor. Eğitim alıp iş bulamayan, ailesinden harçlık almak zorunda kalan bu gençlerin sayısı 5 milyonu buldu. Bu çocuklarımızın evde oturması, ülkemiz için utanç verici bir durumdur. Biz Saadet Partisi olarak, bu sorun iktidarın gündemine girene kadar Türkiye’nin 81 ilinde bu organizasyonları yapmaya devam edeceğiz. Bu 5 milyon gencin sesi olmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. Kılıç: Ev genci değil, iş gücü sahibi gençler olsunlar Programa katılan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Şerafettin Kılıç da, ev genci sorununa ilişkin konuşarak, “Ev genci tabirini artık tüm Türkiye’ye göstermek ve tartıştırmak zorundayız. Ülkemizdeki 86 milyon insan gibi, her genç de çalışmak, yuva kurmak ve hayatını kurmak hakkına sahiptir. İnşallah bu program ev genci kavramını, iş ve güç sahibi gençler haline dönüştürmek için bir milat olur” dedi. Pekdemir: Ev gençleri sorununu Türkiye gündemine taşımaya devam edeceğiz Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Haldun Pekdemir ise konuşmasında, ev genci meselesinin yakıcı bir toplumsal sorun haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün sayısı 5 milyona ulaşmış ev genci var ve bu gençler iş bulamıyor, üretime katkı sunamıyor. En verimli çağlarında eve mahkûm hale geliyorlar. Bizler Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak bu sorunu Türkiye’nin gündemine taşımaya devam edeceğiz.” Ev gencinden yürek burkan konuşma Programda söz alan bir ev genci ise yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi: “Evde oturmaktan sıkıldım, psikolojim bozuldu. Her gün bilgisayar oyunu oynamaktan gına geldi. İş bulmak, çalışmak, hayallerime ulaşmak, evlenmek istiyorum. Aileme yük olmaktan utanıyorum. Bu ülkede 5 milyon ev genci var. En verimli yıllarımız bu kanepede geçti. Bize ev genci deyip geçenler saraylarında keyif sürüyor. Ama biz buradayız. Feryadımızı duyun. Bizi tutsak eden sizin düzeninizdir.”