Ritim bozukluklarında yeni tedavi yöntemleri başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı, ritim bozukluğu yaşayan hastalar için yakma (ablasyon) ve dondurma (kriyoablasyon) işlemlerini bölgeye kazandırdı. Bu yenilikçi tedavi yöntemi, özellikle aritmi hastalarının büyük şehirlerdeki merkezlere sevk edilme zorunluluğunu azaltmayı hedefliyor. 6 Aylık Uzmanlık Eğitimiyle Bölgede İlk Uygulama Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda görev yapan Doktor Öğretim Üyesi İlke Erbay, tedavi yöntemini uygulamak üzere Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Aritmi Kliniği’nde 6 ay süren kapsamlı bir eğitim aldı. Aldığı sertifika ile birlikte, uzun süredir bölgede eksikliği hissedilen ablasyon ve kriyoablasyon işlemleri BEÜ’de uygulanmaya başladı. Dr. Erbay, aldığı eğitimle yeni yöntemi Zonguldak ve çevresine taşımanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Aritmi Hastalarının Büyük Merkezlere Sevk Edilme Zorunluluğu Azalacak Bölgede yoğun olarak görülen ritim bozukluğu hastaları, şimdiye kadar tedavi için İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalıyordu. BEÜ Kardiyoloji Bölümü’nün sunduğu bu hizmetle birlikte, ölümcül ya da yaşam kalitesini düşüren aritmi sorunları artık Zonguldak’ta hızlı ve etkin şekilde tedavi edilebilecek. Dr. Erbay, vakalara hızlı şekilde başlanmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı. Batı Karadeniz’in Yeni Aritmi Merkezi Olma Yolunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Batı Karadeniz bölgesinde önemli bir aritmi merkezi olmaya aday. Dr. Erbay, bölgede yoğun aritmi vakaları bulunduğunu, bu nedenle BEÜ’nün bölge halkına sunduğu bu tedavi imkânının büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Üniversitenin artık bölge için bir sağlık üssü haline geldiğinin altını çizdi. Ritim bozukluğu tedavisinde uygulanan yeni yöntemler, hastaların yoğun ilgisini çekti. BEÜ Kardiyoloji Bölümü, aritmi şikâyetiyle başvuran hasta sayısında ciddi bir artış gözlemliyor. Dr. Erbay, tedavinin hafta içinde belli günlerde devam edeceğini ve bölgedeki aritmi hastalarına sağlıklı bir yaşam sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Geri