Rezan Epözdemir kimdir? Hakkındaki suçlamalar neler?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Son günlerde adı “rüşvet”, “FETÖ’ye yardım” ve “siyasal ve askeri casusluk” iddialarıyla anılan Avukat Rezan Epözdemir, yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Ünlü davalardaki avukatlığıyla tanınan Epözdemir’in hayatı, meslek geçmişi ve hakkında yürütülen yargı süreci kamuoyunun gündeminde. REZAN EPÖZDEMİR KİMDİR? 24 Kasım 1984 doğumlu olan Rezan Epözdemir, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılında Analiz Hukuk Bürosu’nu kurdu. “Taraf Ehliyeti”, “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” ve “Haksız Tahrik” isimli üç kitabın yazarı olan Epözdemir’in, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleleri de bulunuyor. Meslek hayatında çok sayıda davada yer alan Epözdemir, Münevver Karabulut ve Pınar Gültekin davalarında mağdur ailelerin avukatlığını üstlenerek kamuoyunun dikkatini çekmişti. REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI MI? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “rüşvet”, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım” ve “siyasal ve askeri casusluk” suçlamalarıyla iki ayrı soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan Rezan Epözdemir’in savcılık sorgusu tamamlandı. Savcılık, Epözdemir’i “rüşvete aracılık etmek” ve “rüşvet almak” suçlarından tutuklama, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlarından ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Epözdemir’in “rüşvete aracılık etmek” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Ancak “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlarıyla ilgili yurt dışına çıkış yasağı talebi reddedildi. GÖZALTI SÜRECİ Epözdemir, 10 Ağustos’ta yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gizlilik kararı bulunan “rüşvet” soruşturmasında ifadesi alınan tanık A.D., Epözdemir’in üç farklı olayda rüşvet aldığı iddiasında bulundu. Tanık, 2021 yılında vekalet ilişkisi bulunmayan bir tahliye işlemi karşılığında Epözdemir ve C.Ç.’nin toplam 150 bin dolar rüşvet aldığını, bunun 75 bin dolarlık kısmının tahliye öncesinde, kalanının ise sonrasında ödendiğini öne sürdü. Ayrıca 7 Temmuz 2021’de 75 bin doların C.Ç. tarafından Epözdemir’e teslim edildiği iddia edildi. Dosya kapsamındaki WhatsApp kayıtlarının da bu tarihi doğruladığı belirtildi. (MİLLLİYET)

Geri