A
Admin
Yönetici
Yönetici
Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Katara Kültür Köyü ve Eski Doha Limanı bölgesindeki çok sayıda restoran, 7–9 Ağustos tarihleri arasında elde edecekleri gelirleri Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı. Restoranların bu anlamlı dayanışma hareketi, Katar merkezli insani yardım kuruluşu Qatar Charity tarafından yürütülen “Gazze’nin Yanındayız (We Stand With Gaza)” kampanyası kapsamında gerçekleştiriliyor. HEDEF: 550 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRMAK Qatar Charity tarafından yapılan açıklamada, kampanyadan elde edilecek bağışlarla Gazze’de yaşayan yaklaşık 550 bin kişiye yardım ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi. Yardımlar; gıda, sağlık hizmetleri, barınma ve eğitim gibi temel ihtiyaç alanlarında yapılacak. Katara Kültür Köyü yetkilileri, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gazze halkının yalnız olmadığını göstermek istiyoruz. Kültürel ve sosyal kurumlar olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız.” TURİSTLERE VE VATANDAŞLARA DESTEK ÇAĞRISI Organizasyon yetkilileri, kampanyaya daha fazla destek sağlanması amacıyla vatandaşları ve turistleri bu üç günlük dönemde Katara ve Eski Doha Limanı’ndaki restoranları ziyaret etmeye çağırdı. Katılımcı restoranlar da sosyal medya hesaplarından kampanyayla ilgili duyurular yaptı. Kampanya, Katar’da sosyal medya kullanıcıları arasında da büyük ilgi gördü. “#WeStandWithGaza” etiketiyle paylaşılan mesajlar kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı ve dayanışma çağrıları öne çıktı. Katar’daki resmi kurumlar ve yerel yöneticiler de kampanyaya destek verdiklerini açıklarken, bu tür toplumsal dayanışma girişimlerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. (SÖZCÜ)