A
Admin
Yönetici
Yönetici
1996 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Rabia Soytürk, 2025 yılı itibarıyla 29 yaşında genç ve başarılı bir oyuncu olarak tanınıyor. İstanbul’da büyüyen Soytürk, ailesinden aldığı sevgiyle hayata farklı bir perspektiften bakmayı öğrendiğini sık sık dile getiriyor. Çocukluk döneminde anne ve babasının yoğun iş temposu nedeniyle büyük ölçüde anneannesi ve dedesiyle vakit geçiren Rabia, bu dönemde aldığı sevginin kişiliğinde büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Kökenleri İstanbul’a dayanan oyuncu, Balık burcu olmanın getirdiği duygusal derinlik ve sanata yatkınlıkla erken yaşlarda sahneye adım attı. Rabia Soytürk’ün Fiziksel Özellikleri ve Sağlık Tutkusu Boyu 1.66 metre, kilosu ise 52 kilogram olan Rabia Soytürk, zarif ve fit fiziğiyle dikkat çekiyor. Spor yapmaya büyük önem veren oyuncu, formunu düzenli egzersizlerle koruyor ve aktif yaşam tarzıyla gençliğini yansıtıyor. Özellikle ekstrem sporlara olan ilgisi, onun enerjik ve cesur karakterini ortaya koyuyor. Oyunculuk Kariyerine Tesadüfen Başladı Rabia Soytürk’ün oyunculuk yolculuğu aslında tesadüfi başladı. İlk olarak Sağlık Koleji hemşirelik bölümünü tamamlayan ve İstanbul Arel Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi alan Soytürk, tiyatro eğitimi almaya karar verince hayatı değişti. 2018 yılında “Şahsiyet” dizisinde canlandırdığı Süveyda karakteriyle profesyonel oyunculuk dünyasına adım attı ve kısa sürede dikkat çekti. Daha sonra “Benim Adım Melek” dizisinde Defne rolüyle geniş kitlelerce tanındı. Sinema dünyasındaki ilk deneyimini ise 2019 yapımı “Özgür Dünya” filminde Aslı karakteriyle yaşadı. Rabia Soytürk’ün Öne Çıkan Projeleri Kısa sürede başarılı projelerde rol alan Rabia Soytürk, televizyon ve sinema dünyasında sağlam bir yer edindi. Rol aldığı başlıca diziler arasında “Şahsiyet”, “Gülperi”, “Benim Adım Melek”, “Alparslan Büyük Selçuklu”, “Duy Beni” ve “Veda Mektubu” yer alıyor. Özellikle Star TV’de yayınlanan “Duy Beni” dizisindeki Ekim Güleryüz performansıyla büyük beğeni topladı. Rabia Soytürk’ün Özel Hayatı ve Sosyal Medya Özel hayatını medyadan uzak tutmayı tercih eden Rabia Soytürk, aşk hayatıyla ilgili net bilgiler paylaşmıyor. Bununla birlikte sosyal medya platformlarında (@soyturkrabia) aktif olan oyuncu, hayranlarıyla sık sık paylaşımlarda bulunuyor. Samimi ve doğal duruşu, sosyal medya takipçileri arasında da sevgiyle karşılanıyor. Spor ve Moda Anlayışı Rabia Soytürk, spor yapmayı hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. Yoğun iş temposuna rağmen sporu aksatmayan genç oyuncu, günlük hayatında rahat ve sade kıyafetleri tercih ediyor. Oversized tarzı ve konforu ön planda tutan modası, ona özgün ve şık bir görünüm kazandırıyor. Gelecek Planları ve Kariyer Hedefleri Kendini sürekli geliştiren Rabia Soytürk, tiyatro kökeninden aldığı sağlam altyapı ile sinema ve televizyon alanında daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor. Kariyerinde uzun yıllar boyunca iz bırakacak işler yapmak isteyen genç oyuncu, yeteneği ve azmiyle önümüzdeki dönemde adından daha çok söz ettireceğe benziyor. Rabia Soytürk, genç yaşına rağmen gösterdiği başarılarla Türkiye’nin parlayan oyuncuları arasında yer alırken, sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeyi sürdürüyor.