Puanına uygun okul arayanlara müjde! İzmir’de ücretsiz tercih desteği başladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Center’da kurduğu Sınav Destek Merkezi, LGS ve YKS sürecine hazırlanan öğrenciler için kapsamlı bir destek sunuyor. 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen çalışmalarla sınav dönemine verimli şekilde hazırlanan gençler, şimdi de tercih sürecinde aynı merkezden danışmanlık alıyor. Uzman Kadro ile Birebir Rehberlik Hizmeti Alanında uzman rehber öğretmenlerin görev yaptığı merkezde, öğrencilerle birebir görüşmeler yapılarak puanlarına ve ilgi alanlarına uygun okul ve bölüm tercihleri belirleniyor. Üstelik bu hizmet tamamen ücretsiz. Tercih danışmanlığı almak isteyen öğrenciler, 0232 293 61 49 ve 0232 293 61 48 numaralı telefonlardan randevu alarak merkeze başvurabiliyor. “Sadece Sınav Değil, Tercih Sürecinde de Yanınızdayız” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Destekleri Şube Müdürü Mustafa Apaydın, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Şimdi öğrencilerimizin doğru tercih yapabilmesi için çalışıyoruz. Daha önce merkezimizden destek almış olsun ya da olmasın, tüm öğrencilere ücretsiz danışmanlık sağlıyoruz. Sınav stresini azaltmak, doğru stratejilerle yönlendirmek bizim önceliğimiz. Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın desteğiyle bu hizmeti sürdürüyoruz.” Öğrencilerden ve Velilerden Tam Not Sınav Destek Merkezi’nin katkısından faydalanan öğrenciler, deneyimlerini memnuniyetle paylaşıyor. TYT’ye hazırlanırken merkezden destek alan Emre Ulusoy, “Deneme sınavlarında düşük puanlar alıyordum, burada gelişim gösterdim. Şimdi tercih sürecinde de desteği çok faydalı buluyorum” dedi. Annesi Gülşen Ulusoy ise, “Ne yapacağımızı tam olarak bilmiyorduk, buradaki öğretmenler çok yardımcı oldu. Kızımı da önümüzdeki dönem için LGS sınıfına kaydettirdim” diyerek memnuniyetini dile getirdi. LGS ve YKS İçin Rehberlik ve Akademik Destek Merkez sadece tercih döneminde değil, yıl boyunca matematik ve Türkçe gibi temel derslerde öğrencilere birebir destek sunuyor. Haftalık deneme sınavları, soru çözüm saatleri ve sınav stratejilerine dair oturumlarla öğrencilerin eksiklerini kapatması sağlanıyor. Ayrıca haftada bir gün sınav kaygısı ve stres yönetimi için özel rehberlik oturumları düzenleniyor. Öğrencilerin Güvenli Limanı Velilerden Tuğba Mutlu ve Leyla Kaya da çocuklarının hem sınav hazırlık sürecinde hem de tercih döneminde merkezin rehberliğinden büyük fayda sağladığını belirtiyor. Sınav sonrasında da merkezin rehberlik hizmetinden ayrılmayan öğrenciler, lise ve üniversite yolculuklarına emin adımlarla ilerliyor. Bülten

Geri