Petrol-İş sendikasından kararlılık mesajı: “Geri adım atılmayacak”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-Aliağa’da bulunan petrokimya şirketindeki toplu iş sözleşmesini yürüten Petrol-İş sendikası geçtiğimiz günlerde grev ilan kararını asarken devam eden görüşmelerle ilgili bilgi verdi. GREV İLANI ASILDI, GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan petrokimya şirketinde süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Petrol-İş Sendikası geçtiğimiz günlerde grev ilanını fabrikaya astı. Sekiz oturum boyunca yürütülen müzakereler sonucunda bazı sosyal ve ücret konularında ilerleme sağlandı. SENDİKADAN GÖRÜŞMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, sürece dair yaptığı açıklamada sekiz oturumluk görüşmelerde sosyal ücret taleplerinin işçilerin lehine sonuçlandığını ifade etti. Toptan, bir sonraki oturumda da aynı kararlılıkla süreci sürdüreceklerini belirtti. “Sekiz oturum boyunca sürdürülen görüşmelerde sosyal ücret talepleri işçilerin lehine sonuçlandı. Dokuzuncu oturumda da aynı kararlılıkla hareket edeceğiz.” “EN İYİ SÖZLEŞMEYİ İMZALAMAYI HEDEFLİYORUZ” Şube Başkanı Hasan Toptan, Petrol-İş Sendikası’nın üyelerin taleplerine uygun en iyi sözleşmeyi hedeflediğini vurguladı. İşçilerin beklentilerinin net olduğunu belirten Toptan, ücret taleplerinden geri adım atmayacaklarını söyledi. “Üyelerimizin istediği ücretler bellidir ve bu konuda geri adım atmayacağız.” HEDEF NET: ÜYELERİN TALEPLERİNE UYGUN SÖZLEŞME Toptan, Petrol-İş Sendikası’nın üyeleriyle birlikte hareket ettiğini ve hedeflerinin üyelerin isteklerini içeren bir sözleşme olduğunu dile getirdi. Dokuzuncu oturumda da bu doğrultuda kararlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti. “Üyelerin talepleri doğrultusunda Petrol-İş Sendikasına ait en iyi toplu sözleşmeyi imzalamayı hedefliyoruz.”

Geri