Pamukkale Üniversitesi yatay geçiş sonuçları için geri sayım!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Üniversiteler arası geçiş yapmak isteyen öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) 2025 yılı yatay geçiş başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Akademik takvime göre, PAÜ'nün yatay geçiş sonuçları ağustos ayının ilk haftasında ilan edilecek. Henüz sonuçlar açıklanmadı ancak belirlenen takvim dahilinde adaylara duyurulması bekleniyor. BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILMIŞTI? 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Kurum İçi, Kurumlararası ve Yurt Dışı yatay geçiş başvuruları, Pamukkale Üniversitesi tarafından 21 Temmuz ile 25 Temmuz 2025 tarihleri arasında kabul edilmişti. Başvuru süreci tamamlanırken, adaylar şimdi sonuçların duyurulmasını bekliyor. PAÜ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK? "2025-2026 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Takvimi"ne göre, PAÜ yatay geçiş sonuçlarının 1 Ağustos 2025 tarihinde ilan edileceği belirtildi. Adayların sonuçları bu tarihte öğrenmeleri bekleniyor. DEĞERLENDİRME SÜRECİ HAKKINDA DETAYLAR Başvuruların değerlendirilmesi, Pamukkale Üniversitesi'nin "Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge" hükümleri çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Yönergeye göre, "Önlisans/lisans programlarına (kurumlararası) yatay geçiş başvurusunda bulunacak olan yabancı uyruklu öğrencilerin, yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde öğrencinin programa kayıt olduğu yıldaki programın ÖSYM/YKS minimum puanı (Genel yerleştirme en küçük puan) YKS puanı olarak kabul edilecek." NTV

Geri